Rezne naopak
Foto: anazuz16
Tieto rezne sú v našej rodine obľúbené. Dajú sa robiť z krkovičky, pliecka alebo hovädzieho mäsa. Ja ich najradšej robím z krkovičky.
porcií
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Mäso si nakrájame na plátky (ja nechávam hrubšie). Jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Mäsko obalíme v strúhanke a následne vo vajíčku, ktoré sme si rozšľahali so štipkou soli.
- 2
Rezne na oleji vypražíme z oboch strán, ale nie domäkka. Necháme zatiahnuť iba vajíčko. Uložíme na plech.
- 3
V hrnci rozpustíme maslo, horčicu, kečup a koreniny. Vznikne nám z toho hustá omáčka.
- 4
Nakrájame si cibuľu na kolieska, naukladáme na rezne v pekáči a polejeme ich omáčkou. Zakryjeme alobalom a pečieme na 250 stupňoch cca hodinu. Potom dáme dole alobal, stiahneme teplotu a zapneme ventilátor. Dopekáme cca 10 minút.
- 5
Podávame so zemiakovou kašou a mrkvovým šalátom.
Tiež bravčové rezne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu