Zapekané bravčové rezne
Zapekané bravčové rezne

Rezne naopak

anazuz16 - fotkaanazuz16, 29. októbra 2024
Rezne naopak
Foto: anazuz16

Tieto rezne sú v našej rodine obľúbené. Dajú sa robiť z krkovičky, pliecka alebo hovädzieho mäsa. Ja ich najradšej robím z krkovičky.

7
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

1,3 kg
podľa potreby
podľa potreby
2 ks veľká
Na omáčku:
125 g
1 PL
1 PL
1 ČL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na plátky (ja nechávam hrubšie). Jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Mäsko obalíme v strúhanke a následne vo vajíčku, ktoré sme si rozšľahali so štipkou soli.

  2. 2

    Rezne na oleji vypražíme z oboch strán, ale nie domäkka. Necháme zatiahnuť iba vajíčko. Uložíme na plech.

    Rezne naopak  - obrázok 2
  3. 3

    V hrnci rozpustíme maslo, horčicu, kečup a koreniny. Vznikne nám z toho hustá omáčka.

  4. 4

    Nakrájame si cibuľu na kolieska, naukladáme na rezne v pekáči a polejeme ich omáčkou. Zakryjeme alobalom a pečieme na 250 stupňoch cca hodinu. Potom dáme dole alobal, stiahneme teplotu a zapneme ventilátor. Dopekáme cca 10 minút.

  5. 5

    Podávame so zemiakovou kašou a mrkvovým šalátom.

    Rezne naopak  - obrázok 5

Diskusia k receptu

sisaaa
Vyborny recept! A aj pekne vysvetleny posup a fotografie. Robim maso velmi podobne. U nas to ma vzdy uspech 🙂. Dobru chut!
evanaaa
Idem ich robiť zajtra. Ja som ich predtým zalievala v pekáči len tým výpekom, ale teraz skúsim aj pripraviť tú zálievku, ale nie aby sa v nej utopili tie rezne....maslo nebudem dávať, načo, veď na tuku ich budem vyprážať, to postačí, ak ich tým potom zalejem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia