Orechovo-jablkový koláč
Foto: helena10
Jablkový koláč je vylepšený orechmi. Chutí fajnovo, je mäkký a šťavnatý. Recept je jednoduchý hrnčekový.
na 175 °C
Suroviny
350 g ošúpané nakrájané |
|
6 PL |
|
1 hrnček (220 ml) |
|
1/2 bal. |
|
3 ks (veľkosť M) |
|
štipka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček (mleté) |
|
1 bal. |
|
|
|
Na vymazanie a vysypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ošúpané a očistené jablká nakrájam na menšie kocky. Zalejem šťavou z citróna a zakryté nechám bokom. Keď sú jablká kyslejšie, dávam menej citrónovej šťavy.
- 2
Na cesto vyšľahám do peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Postupne pridám olej, mlieko, múku s práškom do pečiva, mleté orechy. Ako posledné do cesta dám 2/3 na menšie kocky narezaných jabĺk aj so šťavou a jemne vareškou premiešam. Použila som hrnček s objemom 220 ml.
- 3
Cesto rozotriem na vymastený a posypaný plech 20x35 cm. Navrch cesta ešte rozsypem zostávajúcu asi 1/3 jabĺk. Pred pečením posypem čokoládovou posýpkou.
- 4
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 30 minút. Kontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.
- 5
Upečený koláč nechám ochladiť a nakrájam. Prajem dobrú chuť.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu