Jablkový koláč
Jablkový koláč

Orechovo-jablkový koláč

helena10 - bez fotkyhelena10, 14. novembra 2024
Orechovo-jablkový koláč
Foto: helena10

Jablkový koláč je vylepšený orechmi. Chutí fajnovo, je mäkký a šťavnatý. Recept je jednoduchý hrnčekový.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

350 g ošúpané nakrájané
6 PL
1 hrnček (220 ml)
1/2 bal.
3 ks (veľkosť M)
štipka
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
2 hrnčeky
1 hrnček (mleté)
1 bal.
Na vymazanie a vysypanie plechu:




Postup

  1. 1

    Ošúpané a očistené jablká nakrájam na menšie kocky. Zalejem šťavou z citróna a zakryté nechám bokom. Keď sú jablká kyslejšie, dávam menej citrónovej šťavy.

  2. 2

    Na cesto vyšľahám do peny celé vajcia s cukrami a štipkou soli. Postupne pridám olej, mlieko, múku s práškom do pečiva, mleté orechy. Ako posledné do cesta dám 2/3 na menšie kocky narezaných jabĺk aj so šťavou a jemne vareškou premiešam. Použila som hrnček s objemom 220 ml.

  3. 3

    Cesto rozotriem na vymastený a posypaný plech 20x35 cm. Navrch cesta ešte rozsypem zostávajúcu asi 1/3 jabĺk. Pred pečením posypem čokoládovou posýpkou.

  4. 4

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 30 minút. Kontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.

  5. 5

    Upečený koláč nechám ochladiť a nakrájam. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia