Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkovo-makové krémové rezy

helena10 - bez fotkyhelena10, 13. septembra 2024
Jablkovo-makové krémové rezy
Foto: helena10

Výborný jablkový zákusok ku káve. Jemný piškótový hrnčekový korpus s makom dopĺňa varená jablková plnka a vanilkovo-tvarohový krém.

25 minút
na 175 °C

Suroviny

Makový piškótový korpus:
4 ks menšie
1 hrnček (200 ml)
1 KL
1/2 hrnčeka (vlažná)
1/2 hrnčeka
1,5 hrnčeka
1/2 bal.
1/2 hrnčeka (mletý)
Jablková plnka:
4 ks väčšie
300 ml
300 ml
2 bal. (v prášku)
1 bal.
3-4 PL
Vanilkovo-tvarohový krém:
450 ml (3,5 %)
1 bal. (v prášku)
1 bal.
4 PL
80 g
250 g
Na navlhčenie korpusu:
Na ozdobu:
Na plech:




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia oddelím na žĺtky a bielky. Bielky vymixujem do jemnej peny a pomaly po lyžiciach pridám cukor. Po vyšľahaní pridávam po jednom žĺtku a šľahám ďalej chvíľu. Vlejem vlažnú vodu a olej, lopatkou premiešam. Nasleduje po častiach mletý mak a preosiata múka s práškom do pečiva. Jemne premiešam.

  2. 2

    Hotové cesto vylejem na vyšší plech s rozmermi 20x35x6 cm a pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút. Skontrolujem špajľou a upečený nechávam vychladnúť.

  3. 3

    Jablková plnka: Ošúpané jablká nakrájam nadrobno (môžete nastrúhať). V kastróle zalejem 300 ml šťavy z jablkového kompótu, vsypem citrónový trstinový cukor a kryštálový cukor. Za občasného miešania dusím do požadovanej konzistencie. Potom vlejem vanilkové pudingy vymiešané vo vode a za stáleho miešania uvarím jablkovú plnku.

  4. 4

    Ešte horúcu jablkovú plnku rozotriem na vychladnutý makový korpus, ktorý som trochu navlhčila šťavou z kompótu. Nechám vychladnúť.

  5. 5

    Vanilkovo-tvarohový krém: Z mlieka, pudingu a cukrov uvarím vanilkový puding. Do horúceho vmiešam maslo a po rozpustení masla hneď plnotučný tvaroh. Krém riadne prešľahám a natriem navrch jablkovej plnky. Na polotuhom kréme si spravím vzor. Nechávam stuhnúť - celú noc v chladničke.

  6. 6

    Potom naporciujem a dozdobím srdiečkami z čokolády.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia