Jablkovo-makové krémové rezy
Výborný jablkový zákusok ku káve. Jemný piškótový hrnčekový korpus s makom dopĺňa varená jablková plnka a vanilkovo-tvarohový krém.
na 175 °C
Suroviny
| Makový piškótový korpus: | |
| 4 ks menšie | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček (200 ml) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 hrnčeka (vlažná) | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 hrnčeka | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 hrnčeka | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 hrnčeka (mletý) | 
                                                             | 
                                                    
| Jablková plnka: | |
| 4 ks väčšie | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. (v prášku) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Vanilkovo-tvarohový krém: | |
| 450 ml (3,5 %) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. (v prášku) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na navlhčenie korpusu: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na ozdobu: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na plech: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Korpus: Vajcia oddelím na žĺtky a bielky. Bielky vymixujem do jemnej peny a pomaly po lyžiciach pridám cukor. Po vyšľahaní pridávam po jednom žĺtku a šľahám ďalej chvíľu. Vlejem vlažnú vodu a olej, lopatkou premiešam. Nasleduje po častiach mletý mak a preosiata múka s práškom do pečiva. Jemne premiešam.
- 2
 Hotové cesto vylejem na vyšší plech s rozmermi 20x35x6 cm a pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút. Skontrolujem špajľou a upečený nechávam vychladnúť.
- 3
 Jablková plnka: Ošúpané jablká nakrájam nadrobno (môžete nastrúhať). V kastróle zalejem 300 ml šťavy z jablkového kompótu, vsypem citrónový trstinový cukor a kryštálový cukor. Za občasného miešania dusím do požadovanej konzistencie. Potom vlejem vanilkové pudingy vymiešané vo vode a za stáleho miešania uvarím jablkovú plnku.
- 4
 Ešte horúcu jablkovú plnku rozotriem na vychladnutý makový korpus, ktorý som trochu navlhčila šťavou z kompótu. Nechám vychladnúť.
- 5
 Vanilkovo-tvarohový krém: Z mlieka, pudingu a cukrov uvarím vanilkový puding. Do horúceho vmiešam maslo a po rozpustení masla hneď plnotučný tvaroh. Krém riadne prešľahám a natriem navrch jablkovej plnky. Na polotuhom kréme si spravím vzor. Nechávam stuhnúť - celú noc v chladničke.
- 6
 Potom naporciujem a dozdobím srdiečkami z čokolády.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu