Bravčové rezne, nedeľná klasika podľa babky
Foto: kitchenguru
Úplne základný recept na starú dobrú nedeľnú klasiku ako od babky.
Postup
-
1
Rezne, ktoré máme nakrájané, umyjeme, osolíme a naklepeme z oboch strán.
- 2
Do misiek si samostatne pripravíme múku, strúhanku a rozšľahané vajce pomixované s mliekom. Strúhanka aj múka nám po obalení zostane navyše.
- 3
Rezne postupne obalíme najprv v múke, potom vo vajci s mliekom a nakoniec v strúhanke. Vypražíme v panvici, v ktorej máme rozohriaty olej - malo by ho byť toľko, aby bol rezeň úplne ponorený v oleji. Vyprážame cca 4-5 minút. Ak je rezeň úplne ponorený v oleji, malo by to stačiť. Podávame podľa chuti s prílohou - zemiaky alebo zemiakový šalát.
Tiež bravčové rezne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za komentár...držím palce s vegetariánskou stravou ...ja som sa pre zdravie musela vrátiť ku konzumácii mäsa ďakujem za tip na recept.
To ma mrzi, moje vegetarianstvo sa neriesilo ani pocas tehotenstva, mala som stale dobre krvne testy.