Vyprážané bravčové rezne
Vyprážané bravčové rezne

Bravčové rezne, nedeľná klasika podľa babky

kitchenguru - fotkakitchenguru, dnes 13:11

Úplne základný recept na starú dobrú nedeľnú klasiku ako od babky.

Suroviny

5 plátkov (hrúbé 1 cm)
2 ks
podľa chuti
cca 100 ml
cca 120 g
cca 120 g




Postup

  1. 1

    Rezne, ktoré máme nakrájané, umyjeme, osolíme a naklepeme z oboch strán.

  2. 2

    Do misiek si samostatne pripravíme múku, strúhanku a rozšľahané vajce pomixované s mliekom. Strúhanka aj múka nám po obalení zostane navyše.

    Bravčové rezne, nedeľná klasika podľa babky - obrázok 2
  3. 3

    Rezne postupne obalíme najprv v múke, potom vo vajci s mliekom a nakoniec v strúhanke. Vypražíme v panvici, v ktorej máme rozohriaty olej - malo by ho byť toľko, aby bol rezeň úplne ponorený v oleji. Vyprážame cca 4-5 minút. Ak je rezeň úplne ponorený v oleji, malo by to stačiť. Podávame podľa chuti s prílohou - zemiaky alebo zemiakový šalát.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia