Vyprážané bravčové rezne
Vyprážané bravčové rezne

Bravčové rezne, nedeľná klasika podľa babky

kitchenguru - fotkakitchenguru, 24. novembra 2024

Úplne základný recept na starú dobrú nedeľnú klasiku ako od babky.

Suroviny

5 plátkov (hrúbé 1 cm)
2 ks
podľa chuti
cca 100 ml
cca 120 g
cca 120 g




Postup

  1. 1

    Rezne, ktoré máme nakrájané, umyjeme, osolíme a naklepeme z oboch strán.

  2. 2

    Do misiek si samostatne pripravíme múku, strúhanku a rozšľahané vajce pomixované s mliekom. Strúhanka aj múka nám po obalení zostane navyše.

    Bravčové rezne, nedeľná klasika podľa babky - obrázok 2
  3. 3

    Rezne postupne obalíme najprv v múke, potom vo vajci s mliekom a nakoniec v strúhanke. Vypražíme v panvici, v ktorej máme rozohriaty olej - malo by ho byť toľko, aby bol rezeň úplne ponorený v oleji. Vyprážame cca 4-5 minút. Ak je rezeň úplne ponorený v oleji, malo by to stačiť. Podávame podľa chuti s prílohou - zemiaky alebo zemiakový šalát.

Diskusia k receptu

zahra
Podla nasej babky sa rezne pripravuju(aj ja ich pre masozravcov pripravujem) takto; Naklepane rezne osolim, okorenim, obalim v polohrubej muke, potom v pene z rozmixovanych vajicok (ked pena opadne, znovu premixujem) a struhanke. Takto pripravene rezne maju povyfukovanu chrumkavu krustu a vo vnutri su stavnate. Tak ich popisuju jedaci. Ja presne polovicu svojho zivota (18 rokov) nejem maso.
1x tikami
kitchenguru
@zahra (25.11.2024 06:58)

Ďakujem za komentár...držím palce s vegetariánskou stravou ...ja som sa pre zdravie musela vrátiť ku konzumácii mäsa ďakujem za tip na recept.
1x zahra
zahra
@kitchenguru (25.11.2024 09:27)

To ma mrzi, moje vegetarianstvo sa neriesilo ani pocas tehotenstva, mala som stale dobre krvne testy.
kitchenguru
Niet čo ľutovať...som to nakoniec prijala ako to je ...každé telo vie čo potrebuje aby bolo vitálne, ale som veľký fanúšik vegetariánskej stravy človek sa cíti ľahšie na tele aj na duši 🫶




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia