Vyprážané zemiakové krokety plnené údeným mäsom
mesačník Varecha, 7. novembra 2024
Foto: Kulinární studio Mafra
Mäskom plnené krokety môžete servírovať ako malé pohostenie, predjedlo na sviatočné menu alebo pokojne ako večeru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky v šupke zalejeme studenou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.
- 2
Údené mäso a olúpanú cibuľu nakrájame na kocky. Rozpustíme masť a cibuľu na nej orestujeme. Potom vmiešame údené mäso a zmes necháme vychladnúť.
- 3
Uvarené zemiaky ošúpeme, prepasírujeme do misy a premiešame so soľou. Na dosku vysypeme múku a na ňu preložíme prepasírované zemiaky. Pridáme vajce, nasekanú petržlenovú vňať, asi 1/2 lyžičky soli a štipku korenia a vypracujeme cesto.
- 4
Pripravíme si misku s rozšľahanými bielkami a misku so strúhankou. Zemiakové cesto nakrájame na rovnako veľké kúsky, do každého vložíme lyžičku zmesi údeného mäsa a cibule a vytvarujeme krokety. Namočíme ich do bielka a obalíme v strúhanke.
- 5
V širokom hrnci zohrejeme masť (asi 100 g), vložíme do nej obalené krokety a vypražíme ich zo všetkých strán do zlatista. Potom ich necháme odkvapkať na papierovej utierke.
- 6
Krokety pokvapkané olejom môžeme namiesto vyprážania upiecť v rúre na plechu vystlaným papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 °C asi 20–25 minút, kým nebudú chrumkavé a zlatisté.
Tiež krokety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu