Marhuľové guľky s mandľami
mesačník Varecha, 16. júla 2024

Foto: Shutterstock
Skúste obľúbené ovocné knedličky vylepšiť obalením v mandľovej zmesi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
| 1/2 ks (alebo vanilkový cukor) |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 12 ks malé |
|
| 12 ks |
|
| Na obalenie: | |
| 80 g (mleté alebo nasekané) |
|
| 2 PL |
|
| 20 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 štipka |
|
| Na posypanie: | |
| (alebo škoricový) |
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a prepasírujeme do misy. K zemiakom pridáme štipku soli, cukor, vanilku, múku a krupicu a premiešame. Vmiešame žĺtok, mäkké maslo a v prípade potreby pridáme ešte trochu múky.
- 2
Cesto rozdelíme na 12 častí a z každej vytvarujeme guľku. Marhule umyjeme, jednu stranu rozrežeme a vyberieme kôstky, do každej vložíme 1 kocku cukru. Guľky cesta sploštíme, do stredu dáme marhule a vytvarujeme knedličky.
- 3
Vo veľkom hrnci dáme zovrieť veľké množstvo mierne osolenej vody, pridáme marhuľové knedličky a varíme vo vriacej vode 10 – 15 minút.
- 4
V malej panvici opražíme mleté mandle so strúhankou, s maslom, cukrom a so škoricou do jemne zlatista. Preložíme na tanier. Guľky vyberieme z vody dierkovanou lyžicou a po odkvapkaní ich obalíme v mandľovej zmesi. Uložíme na taniere a podávame posypané práškovým alebo škoricovým cukrom.
Tiež knedličky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu