Šúľance so strúhankou fotorecept
Foto: tatianka2008
porcie
príprava
Postup
-
1
Keď máme zvyšnú zemiakovú kašu, tak si k nej pridáme polohrubú múku, 1 vajíčko, štipku soli a všetko spolu vymiešame. Skúste to robiť od oka, záleží koľko toho máte.
- 2
Spracujeme cesto na veľký valec, ktorý si rozdelíme na niekoľko častí. Najlepšie je dať si trocha múky na podložku, aby sa nám cesto nelepilo. Každú jednu časť si rozdelíme a postupne prstami rozvaľkáme na maličké kúsky - šúľance.
- 3
Na panvici opražíme strúhanku na sucho. Pridáme maslo, ktoré roztopíme a na záver podľa chuti pridáme práškový cukor.
- 4
Pripravené zemiakové šúľance hodíme do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja. Počkáme, kým vyplávajú na povrch, dáme im ešte tak 2-3 minútky a odstavíme z ohňa.
- 5
Šúľance pridáme na panvicu a zmiešame so strúhankou.
- 6
Po chvíľke môžeme servírovať. Ak máte chuť na sladšie šúľance, posypte si ich práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Tiež zemiakové šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za recept.