Zemiakové šúľance
Zemiakové šúľance

Šúľance so strúhankou fotorecept

tatianka2008 - fotkatatianka2008, 3. septembra 2024
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

podľa potreby
1 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Keď máme zvyšnú zemiakovú kašu, tak si k nej pridáme polohrubú múku, 1 vajíčko, štipku soli a všetko spolu vymiešame. Skúste to robiť od oka, záleží koľko toho máte.

  2. 2

    Spracujeme cesto na veľký valec, ktorý si rozdelíme na niekoľko častí. Najlepšie je dať si trocha múky na podložku, aby sa nám cesto nelepilo. Každú jednu časť si rozdelíme a postupne prstami rozvaľkáme na maličké kúsky - šúľance.

    Šúľance so strúhankou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici opražíme strúhanku na sucho. Pridáme maslo, ktoré roztopíme a na záver podľa chuti pridáme práškový cukor.

    Šúľance so strúhankou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravené zemiakové šúľance hodíme do vriacej osolenej vody s kvapkou oleja. Počkáme, kým vyplávajú na povrch, dáme im ešte tak 2-3 minútky a odstavíme z ohňa.

    Šúľance so strúhankou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Šúľance pridáme na panvicu a zmiešame so strúhankou.

    Šúľance so strúhankou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po chvíľke môžeme servírovať. Ak máte chuť na sladšie šúľance, posypte si ich práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
Pěkné šúlance, ekonomické aj fotogenické.
kucharka
Nádhera, toto nám robievala naša babka, keď sme k nej chodievali na prázdniny :-)
Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia