Šúľance
Šúľance

Domáce šúľance s opraženou strúhankou

movino - fotkamovino, 23. augusta 2024. Komerčný recept.
Domáce šúľance s opraženou strúhankou
Foto: movino

Pripravte si skvelú maškrtu, ktorá sa skvele hodí k Pinot Gris, orange wine 2023. Recept pre Vás zostavil Martin Krahulec, šéfkuchár Penziónu u Zobraziť celý popisPripravte si skvelú maškrtu, ktorá sa skvele hodí k Pinot Gris, orange wine 2023. Recept pre Vás zostavil Martin Krahulec, šéfkuchár Penziónu u Vinára. Dobrú chuť, priatelia.

4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (uvarené v šupke)
250 g
2 ks
štipka
Posýpka:
200 g
podľa chuti
Na poliatie:
250 g




Postup

  1. 1

    Uvarené a vychladené zemiaky ošupeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme polohrubú múku, vajcia a štipku soli a na pomúčenej doske vypracujeme tuhé cesto.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 4 časti a z nich vyšúľame valčeky. Z valčekov následne odkrajujeme menšie kúsky, z ktorých šúľame šúľance, ktoré medzitým pomúčime, aby sa nezlepili.

  3. 3

    Šúľance vložíme do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom do misky a zmiešame s opraženou strúhankou s cukrom a prelejeme rozpusteným maslom. Ako dekoráciu môžeme použiť rôzne druhy ovocia, najlepšie podľa aktuálnej sezóny.

Diskusia k receptu