Domáce šúľance s opraženou strúhankou
Foto: movino
Pripravte si skvelú maškrtu, ktorá sa skvele hodí k Pinot Gris, orange wine 2023. Recept pre Vás zostavil Martin Krahulec, šéfkuchár Penziónu u Zobraziť celý popisPripravte si skvelú maškrtu, ktorá sa skvele hodí k Pinot Gris, orange wine 2023. Recept pre Vás zostavil Martin Krahulec, šéfkuchár Penziónu u Vinára. Dobrú chuť, priatelia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené a vychladené zemiaky ošupeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme polohrubú múku, vajcia a štipku soli a na pomúčenej doske vypracujeme tuhé cesto.
- 2
Cesto rozdelíme na 4 časti a z nich vyšúľame valčeky. Z valčekov následne odkrajujeme menšie kúsky, z ktorých šúľame šúľance, ktoré medzitým pomúčime, aby sa nezlepili.
- 3
Šúľance vložíme do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom do misky a zmiešame s opraženou strúhankou s cukrom a prelejeme rozpusteným maslom. Ako dekoráciu môžeme použiť rôzne druhy ovocia, najlepšie podľa aktuálnej sezóny.
Tiež Šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu