Ríbezľový koláč s posýpkou
mesačník Varecha, 20. augusta 2024
Foto: Kulinární studio MAFRA
Na krehkom ceste vynikne kombinácia kyslých červených ríbezlí s aromatickými, sladkými čiernymi. Kardamóm v posýpke zaručí doslova chuťový koncert, ale ak máte radšej Zobraziť celý popisNa krehkom ceste vynikne kombinácia kyslých červených ríbezlí s aromatickými, sladkými čiernymi. Kardamóm v posýpke zaručí doslova chuťový koncert, ale ak máte radšej klasiku, môžete ho vynechať.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 dávka |
|
250 g (čierne a červené) |
|
(na vymastenie formy( |
|
(na vysypanie formy) |
|
Na posýpku: | |
40 g |
|
30 g |
|
80 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Podľa návodu pripravíme jemné trené cesto (recept nájdete po kliknutí na odkaz).
-
2
Na posýpku nastrúhame marcipán spolu s maslom do misy. Prisypeme múku, cukor, citrónovú šťavu a kardamóm, všetko prstami spracujeme na posýpku.
- 3
Okrúhlu koláčovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Ríbezle preberieme a odstopkujeme.
- 4
Pripravené trené cesto vložíme do formy, uhladíme a vytiahneme ho aj na boky formy. Na cesto rozdelíme ríbezle a povrch posypeme posýpkou.
- 5
Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 30–40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu