Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč s posýpkou

Kulinární studio Mafra
mesačník Varecha, 20. augusta 2024
Ríbezľový koláč s posýpkou
Foto: Kulinární studio MAFRA

Na krehkom ceste vynikne kombinácia kyslých červených ríbezlí s aromatickými, sladkými čiernymi. Kardamóm v posýpke zaručí doslova chuťový koncert, ale ak máte radšej Zobraziť celý popisNa krehkom ceste vynikne kombinácia kyslých červených ríbezlí s aromatickými, sladkými čiernymi. Kardamóm v posýpke zaručí doslova chuťový koncert, ale ak máte radšej klasiku, môžete ho vynechať.

12
porcií
35 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

1 dávka
250 g (čierne a červené)
 (na vymastenie formy(
 (na vysypanie formy)
Na posýpku:
40 g
30 g
80 g
1 PL
1 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Podľa návodu pripravíme jemné trené cesto (recept nájdete po kliknutí na odkaz).

    Ríbezľový koláč s posýpkou - obrázok 1
  2. 2

    Na posýpku nastrúhame marcipán spolu s maslom do misy. Prisypeme múku, cukor, citrónovú šťavu a kardamóm, všetko prstami spracujeme na posýpku.

  3. 3

    Okrúhlu koláčovú formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Ríbezle preberieme a odstopkujeme.

  4. 4

    Pripravené trené cesto vložíme do formy, uhladíme a vytiahneme ho aj na boky formy. Na cesto rozdelíme ríbezle a povrch posypeme posýpkou.

  5. 5

    Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 30–40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu