Knedle Pálffy
mesačník Varecha, 4. novembra 2024
Foto: Kulinární studio Mafra
Knedľa Pálffy bola veľmi slávna a svoje meno zdedila po šľachtickej rodine, kde ju pravidelne pripravovali. Jej zloženie je veľmi podobné karlovarskej knedli. Zobraziť celý popisKnedľa Pálffy bola veľmi slávna a svoje meno zdedila po šľachtickej rodine, kde ju pravidelne pripravovali. Jej zloženie je veľmi podobné karlovarskej knedli. Mala by sa variť v utierke. Ale je moderná doba, a tak sme jednotlivé kúsky varili v potravinárskej fólii.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rožky a slaninu nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme slaninu. Keď pustí tuk, pridáme nakrájané rožky a opečieme ich do chrumkava. Vhodné sú staršie, trochu vyschnuté rožky, ktoré lepšie absorbujú smotanu a vajíčka. Čerstvé rožky môžu byť príliš mäkké a cesto sa môže rozpadávať.
- 2
Do misy dáme na kocky nakrájané maslo a pridáme osmažené rožky so slaninou a nasekanú pažítku. Vajíčka rozšľaháme v smotane so štipkou soli a korenia. Nalejeme na opečené rožky, pridáme múku, premiešame a necháme odstáť 10 minút.
- 3
Z cesta vytvarujeme guľaté knedle. Každú zabalíme do potravinárskej fólie, zviažeme a vložíme ich do vriacej vody. Varíme asi 12–15 minút. Na tanieri ich posypeme opraženou strúhankou.
- 4
Pre väčšiu chuťovú rozmanitosť môžete opraženú strúhanku zmiešať s trochou nastrúhaného parmezánu alebo iného tvrdého syra.
Tiež knedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu