Rybacie krokety
Rybacie krokety

Vyprážané krokety zo zubáča na listovom šaláte so zeleninou a citrónovým dipom

movino - fotkamovino, 29. augusta 2024. Komerčný recept.
Vyprážané krokety zo zubáča na listovom šaláte so zeleninou a citrónovým dipom
Foto: movino

Pokračujeme ďalej v sérii našich receptov s vínom alebo ku vínu. K tomuto receptu odporúčame ochutnať Tramín červený, výber z hrozna 2023. Recept Zobraziť celý popisPokračujeme ďalej v sérii našich receptov s vínom alebo ku vínu. K tomuto receptu odporúčame ochutnať Tramín červený, výber z hrozna 2023. Recept pripravil šéfkuchár Penziónu u Vinára Martin Krahulec. Dobrú chuť, priatelia.
Zdroj: Movino

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

600 g (filety)
500 g (sezónna)
500 g (mix )
200 g
100 g
2 ks
1 ks
 (na obalenie)
 (na obalenie)
 (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Očistenú filetu zo zubáča zomelieme najemno, pridáme soľ, korenie, nastrúhanú citrónovú kôru, vajíčko, podľa potreby trošku strúhanky a vypracujeme hmotu, z ktorej potom tvarujeme krokety. Tie následne obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vyprážame dozlatista.

  2. 2

    Z majonézy, bieleho jogurtu a citrónovej šťavy si pripravíme svieži dip. Mix listového šalátu zmiešame so zeleninou, premiešame s dipom a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia