Vyprážané krokety zo zubáča na listovom šaláte so zeleninou a citrónovým dipom
Foto: movino
Pokračujeme ďalej v sérii našich receptov s vínom alebo ku vínu. K tomuto receptu odporúčame ochutnať Tramín červený,
výber z hrozna 2023. Recept Zobraziť celý popisPokračujeme ďalej v sérii našich receptov s vínom alebo ku vínu. K tomuto receptu odporúčame ochutnať Tramín červený,
výber z hrozna 2023. Recept pripravil šéfkuchár Penziónu u Vinára Martin Krahulec. Dobrú chuť, priatelia.
Zdroj: Movino
porcie
príprava
Suroviny
600 g (filety) |
|
500 g (sezónna) |
|
500 g (mix ) |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
(na obalenie) |
|
(na obalenie) |
|
|
|
|
|
(na vyprážanie) |
|
Postup
-
1
Očistenú filetu zo zubáča zomelieme najemno, pridáme soľ, korenie, nastrúhanú citrónovú kôru, vajíčko, podľa potreby trošku strúhanky a vypracujeme hmotu, z ktorej potom tvarujeme krokety. Tie následne obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vyprážame dozlatista.
- 2
Z majonézy, bieleho jogurtu a citrónovej šťavy si pripravíme svieži dip. Mix listového šalátu zmiešame so zeleninou, premiešame s dipom a môžeme servírovať.
Tiež rybacie krokety:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu