Kuracie rezne
Kuracie rezne

Chrumkavé a šťavnaté kuracie rezne vyprážané v rúre

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 22. septembra 2024
Chrumkavé a šťavnaté kuracie rezne vyprážané v rúre
Foto: Jana Štrbková

Roky som zástankyňou zdravej stravy, preto si recepty rada upravujem. Tieto rezne z kuracieho mäsa napríklad "vyprážam" v rúre.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g (rezne)
3/4 šálky
2 ČL
1 ČL
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Rezne z kuracích pŕs z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.

  2. 2

    Do hlbokého taniera nasypeme hladkú múku, pridáme mletú červenú papriku, mletý sušený zázvor a premiešame.

  3. 3

    Vajíčka rozšľaháme v druhom hlbokom tanieri a do tretieho hlbokého taniera nasypeme strúhanku.

  4. 4

    Rezne obaľujeme najskôr v ochutenej múke, oklepeme ju, potom v rozšľahaných vajíčkach, ktoré necháme odkvapkať, a nakoniec v strúhanke.

  5. 5

    Trochou masla ghee potrieme pekáč a obalené rezne doň naukladáme. Zvyšné maslo ghee rozdelíme navrch rezňov.

  6. 6

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút, potom rezne otočíme a pečieme ďalších 15 minút.

Diskusia k receptu