Chrumkavé a šťavnaté kuracie rezne vyprážané v rúre
foodblog Medové motúzy, 22. septembra 2024
Foto: Jana Štrbková
Roky som zástankyňou zdravej stravy, preto si recepty rada upravujem. Tieto rezne z kuracieho mäsa napríklad "vyprážam" v rúre.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rezne z kuracích pŕs z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
- 2
Do hlbokého taniera nasypeme hladkú múku, pridáme mletú červenú papriku, mletý sušený zázvor a premiešame.
- 3
Vajíčka rozšľaháme v druhom hlbokom tanieri a do tretieho hlbokého taniera nasypeme strúhanku.
- 4
Rezne obaľujeme najskôr v ochutenej múke, oklepeme ju, potom v rozšľahaných vajíčkach, ktoré necháme odkvapkať, a nakoniec v strúhanke.
- 5
Trochou masla ghee potrieme pekáč a obalené rezne doň naukladáme. Zvyšné maslo ghee rozdelíme navrch rezňov.
- 6
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút, potom rezne otočíme a pečieme ďalších 15 minút.
Tiež kuracie rezne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu