Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
Foto: helena10
Pridávam recept na ďalší orechový koláč, ktorý nám chutí veľmi. Podarí sa upiecť každému.
príprava
na 175 °C
Suroviny
Orechové cesto: | |
3 ks |
|
180 g |
|
štipka |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
100 g mleté |
|
150 ml neochutená |
|
70 ml |
|
Citrónovo-žĺtková poleva: | |
3 ks |
|
200 g |
|
1 KL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
Na vymastenie a posypanie plechu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na cesto vyšľahám bielky so štipkou soli a cukrom na sneh. Za stáleho miešania postupne doň pridám múku s práškom do pečiva, mleté orechy, neochutenú sýtenú minerálku a olej.
- 2
Hotové cesto vylejem na vyšší pomastený a posypaný plech 20 x 30 cm. Rovnomerne orechové cesto rozotriem a pečiem cca 20 minút vo vyhriatej rúre na 175 stupňov. Skontrolujem dreveným špáradlom. Pečte podľa svojej rúry.
- 3
Citrónovo-žĺtkovú polevu vyšľahám počas pečenia cesta. Najprv žĺtky s cukrami a potom prilejem olej a citrónovú šťavu. Poriadne vyšľahám.
- 4
Hneď ako upečený korpus vyberiem z rúry, natriem ho pripravenou polevou a nechám polevu riadne stuhnúť. Následne koláč nakrájam.
Tiež orechový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu