Jogurtová bábovka s čučoriedkami

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 25. augusta 2024
Jogurtová bábovka s čučoriedkami
Foto: Shutterstock

Je málo tradičnejších koláčov ako bábovka. Ale okrem tej, ktorú asi každý pozná od svojej babky, existuje množstvo variácií. Vyskúšajte hoci aj túto.

8
porcií
20 minút
príprava
55 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
140 g
180 g
4 ks
280 g
1 bal.
150 g
100 g
Na vymastenie a vysypanie formy:
10 g
10 g
Poleva:
100 g
30 g
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Formu na bábovku jemne vymažeme veľmi mäkkým maslom a dôkladne vysypeme strúhankou.

  2. 2

    Cesto: Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom dopenista a potom postupne vmiešame vajcia.

  3. 3

    Potom opatrne vmiešame múku a prášok do pečiva, jogurt a nakoniec čučoriedky.

  4. 4

    Cesto nalejeme do pripravenej bábovkovej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C približne 55 minút. Urobíme špajdľový test.

  5. 5

    Upečenú bábovku necháme krátko vo forme, potom ju vyklopíme a necháme vychladnúť.

  6. 6

    Podávame buď len posypanú práškovým cukrom alebo poliatu jogurtovou polevou a ozdobenú čučoriedkami. Polevu urobíme tak, že zmiešame práškový cukor s jogurtom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia