Jogurtová bábovka s čučoriedkami
príloha Varecha, 25. augusta 2024
Foto: Shutterstock
Je málo tradičnejších koláčov ako bábovka. Ale okrem tej, ktorú asi každý pozná od svojej babky, existuje množstvo variácií. Vyskúšajte hoci aj túto.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
140 g |
|
180 g |
|
4 ks |
|
280 g |
|
1 bal. |
|
150 g |
|
100 g |
|
Na vymastenie a vysypanie formy: | |
10 g |
|
10 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
30 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Formu na bábovku jemne vymažeme veľmi mäkkým maslom a dôkladne vysypeme strúhankou.
- 2
Cesto: Mäkké maslo vyšľaháme s cukrom dopenista a potom postupne vmiešame vajcia.
- 3
Potom opatrne vmiešame múku a prášok do pečiva, jogurt a nakoniec čučoriedky.
- 4
Cesto nalejeme do pripravenej bábovkovej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C približne 55 minút. Urobíme špajdľový test.
- 5
Upečenú bábovku necháme krátko vo forme, potom ju vyklopíme a necháme vychladnúť.
- 6
Podávame buď len posypanú práškovým cukrom alebo poliatu jogurtovou polevou a ozdobenú čučoriedkami. Polevu urobíme tak, že zmiešame práškový cukor s jogurtom.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu