Recepty, kde je strúhanka
Bravčové rezne s plesňovým syrom, luxusná chrumkavá klasika
Neuveriteľne šťavnaté, vo vnútri ukrývajú krémový roztekajúci sa syr a zvonku majú dokonalý chrumkavý obal....
Bataty v chrumkavom obale s krémovým pyré a mrkvovými rezancami
Vegetariánske jedlo – chrumkavé batatové plátky, jemné pyré a
marinované rezance z mrkvy, doplnené
rozmarínom...
Marhuľové guľky so škoricovou posýpkou
Guľky plnené marhuľami, prevoňané rumom a škoricou. Tradičný sladký obed.
Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku
Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm....
Tvarohové guľky s marhuľovým prekvapením
Tieto guľky sú presne ten typ sladkého hlavného jedla, ktoré vyzerá jednoducho, ale chutí vynikajúco....
Karamelizovaná hrušková štrúdľa s mascarpone a orechmi
Je to tá moja klasická vaľkaná štrúdľa,
ktorú robím už roky, len teraz v ešte
zaujímavejšej verzii....
Kapusta s pečenou krkovičkou a klobásovým crumble
Tradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe!...
Plnené šampiňóny
Šťavnaté huby portobello plnené aromatickým LUNTER Quick Creations No-Egg Breakfast sú jednoduché rastlinné jedlo plné
chuti a bielkovín....
Švédske mäsové guľky s cviklovým šalátom
Kto by nepoznal tento "skvost" škandinávskeho obchodného domu s nábytkom?...
Chrumkavé fazuľové karí fašírky
Kombinácia mungo a azuki fazule vytvára výživný základ, ktorý je
ochutený aromatickým korením ako karí, ...
Pečené tekvicové nugetky
Tekvica sa dá využiť na nekonečné množstvo spôsobov. Namiesto mäsových nugetiek si v rúre upečte tieto...
Pečená ochutená tekvica v trojobale
Zdravšia a oveľa chutnejšia verzia vyprážanej tekvice, ktorú pred obalením ochutíme koreninami.
Slivkové gule z batatov
Tradične sa robia zo zemiakového cesta, ale vyskúšajte raz vymeniť zemiaky za bataty.
Tvarohové knedle so strúhankou podľa Magdaleny Dobromily Rettigovej
Otestujte spolu s nami recept z knihy Domácí kuchařka, ktorá vyšla v roku 1826, teda takmer pred dvesto rokmi....
Vegánsky quinoa burger
Quinoa burgery sú výživnou, chutnou a všestrannou možnosťou , ktorá sa hodí do všetkých diét....
Ten najchutnejší vyprážaný patizón z rúry
Bez dlhého státia pri sporáku a jeho príprava vám zaberie len pár minút....
Zapekaný karfiol s mletým mäsom a ryžou
Navrstvite do pekáča okrem karfiolu aj mleté mäsko a ryžu a pripravíte výborné a super sýte jedlo...
Jablkovo-čiernoríbezľový koláč s mrveničkou
Fajnový jemný a šťavnatý koláč vhodný na letné posedenie s rodinou....
Kurací rezeň s paradajkami a čakankou
Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale....
Pečený losos s mandľovou krustou
Tento recept dostala Zuzana Sisáková od svojej sestry, ktorá žije v Kanade, a lososa tam...
Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany
Ďalšia sladká jahodová dobrota ku káve...
Chrumkavé rezne v obale s kukuričnými lupienkami
Extra chrumkavý a lahodný rezník si môžete vychutnať, ak pridáte k strúhanke aj kukuričné lupienky a...
Zapečené fazuľky so strúhankou
Keďže fazuliek máme na záhrade každý rok neúrekom a máme ich radi, hľadám akékoľvek recepty na ich využitie....
Kuracia fašírka s cuketou a mrkvou
Šťavnatá fašírka z kuracieho mäsa s nastrúhanou zeleninou je stvorená na víkendový obed doma, ale aj...
Falafel z fazule mungo na chlebovej placke
Falafel, čo je akási vegetariánska verzia fašírok, sa tradične pripravuje z cícera, ale lahodný bude aj z fazule mungo....
Čerešňová štrúdľa
Túto štrúdľu Katka Brychtová ochutnala počas nakrúcania Naj dedinka Slovenska.
Šťavnaté fašírky s hubami
Šampiňóny nasekáme nadrobno, rovnako ako aj petržlenovú vňať. Do misky dáme mleté mäso, pridáme...
Bravčové rezne s plesňovým syrom, luxusná chrumkavá klasika
Neuveriteľne šťavnaté, vo vnútri ukrývajú krémový roztekajúci sa syr a zvonku majú dokonalý chrumkavý obal....

Bataty v chrumkavom obale s krémovým pyré a mrkvovými rezancami
Vegetariánske jedlo – chrumkavé batatové plátky, jemné pyré a marinované rezance z mrkvy, doplnené rozmarínom...

Marhuľové guľky so škoricovou posýpkou
Guľky plnené marhuľami, prevoňané rumom a škoricou. Tradičný sladký obed.

Zemiakovo-tvarohový zapekanec so štipkou cesnaku
Tento zapekanec je ľahký, no sýty pokrm....

Tvarohové guľky s marhuľovým prekvapením
Tieto guľky sú presne ten typ sladkého hlavného jedla, ktoré vyzerá jednoducho, ale chutí vynikajúco....

Karamelizovaná hrušková štrúdľa s mascarpone a orechmi
Je to tá moja klasická vaľkaná štrúdľa, ktorú robím už roky, len teraz v ešte zaujímavejšej verzii....

Kapusta s pečenou krkovičkou a klobásovým crumble
Tradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe!...

Plnené šampiňóny
Šťavnaté huby portobello plnené aromatickým LUNTER Quick Creations No-Egg Breakfast sú jednoduché rastlinné jedlo plné chuti a bielkovín....

Švédske mäsové guľky s cviklovým šalátom
Kto by nepoznal tento "skvost" škandinávskeho obchodného domu s nábytkom?...

Chrumkavé fazuľové karí fašírky
Kombinácia mungo a azuki fazule vytvára výživný základ, ktorý je ochutený aromatickým korením ako karí, ...
Pečené tekvicové nugetky
Tekvica sa dá využiť na nekonečné množstvo spôsobov. Namiesto mäsových nugetiek si v rúre upečte tieto...

Pečená ochutená tekvica v trojobale
Zdravšia a oveľa chutnejšia verzia vyprážanej tekvice, ktorú pred obalením ochutíme koreninami.

Slivkové gule z batatov
Tradične sa robia zo zemiakového cesta, ale vyskúšajte raz vymeniť zemiaky za bataty.
Tvarohové knedle so strúhankou podľa Magdaleny Dobromily Rettigovej
Otestujte spolu s nami recept z knihy Domácí kuchařka, ktorá vyšla v roku 1826, teda takmer pred dvesto rokmi....

Vegánsky quinoa burger
Quinoa burgery sú výživnou, chutnou a všestrannou možnosťou , ktorá sa hodí do všetkých diét....
Ten najchutnejší vyprážaný patizón z rúry
Bez dlhého státia pri sporáku a jeho príprava vám zaberie len pár minút....
Zapekaný karfiol s mletým mäsom a ryžou
Navrstvite do pekáča okrem karfiolu aj mleté mäsko a ryžu a pripravíte výborné a super sýte jedlo...

Jablkovo-čiernoríbezľový koláč s mrveničkou
Fajnový jemný a šťavnatý koláč vhodný na letné posedenie s rodinou....

Kurací rezeň s paradajkami a čakankou
Lombardským variantom nášho rezňa je milanesa – tenký plátok mäsa vypražený v trojobale....

Pečený losos s mandľovou krustou
Tento recept dostala Zuzana Sisáková od svojej sestry, ktorá žije v Kanade, a lososa tam...

Jahodové pudingové kocky s polevou z kyslej smotany
Ďalšia sladká jahodová dobrota ku káve...
Chrumkavé rezne v obale s kukuričnými lupienkami
Extra chrumkavý a lahodný rezník si môžete vychutnať, ak pridáte k strúhanke aj kukuričné lupienky a...

Zapečené fazuľky so strúhankou
Keďže fazuliek máme na záhrade každý rok neúrekom a máme ich radi, hľadám akékoľvek recepty na ich využitie....
Kuracia fašírka s cuketou a mrkvou
Šťavnatá fašírka z kuracieho mäsa s nastrúhanou zeleninou je stvorená na víkendový obed doma, ale aj...

Falafel z fazule mungo na chlebovej placke
Falafel, čo je akási vegetariánska verzia fašírok, sa tradične pripravuje z cícera, ale lahodný bude aj z fazule mungo....

Čerešňová štrúdľa
Túto štrúdľu Katka Brychtová ochutnala počas nakrúcania Naj dedinka Slovenska.

Šťavnaté fašírky s hubami
Šampiňóny nasekáme nadrobno, rovnako ako aj petržlenovú vňať. Do misky dáme mleté mäso, pridáme...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje