Recepty, kde je slanina
Hovädzie na pive
Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...
Kuracie stehná obaľované v slanine
Cesnak nakrájajte na plátky a dajte ho pod kožu stehien, posoľte, obaľte slaninou a ukladajte...
Ananásové kuracie prsia
Na dno zapekacej misy poukladáme na plátky nakrájané maslo. Na maslo dáme plátky oravskej slaninky a...
Kuracia pečienka v anglickej slanine
Podávam to ako predjedlo, alebo len tak k vínku. Je to jednoduchý, ale výborný...
Kuracie prsia plnené mozzarellou a sušenými paradajkami
Kuracie prsia okoreníme a osolíme, prekrojíme na polovicu po dĺžke ako taštičku. Do takto pripravenej...
Zbojnícky guláš
Kocky slaniny popražíme. Keď pustia tuk a zbelejú pridáme posekanú cibuľu a cesnak.
Pikantná kapustnica
Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom, podľa potreby prilejeme vodu, pridáme posekanú cibuľu, ...
Uhliarske zemiaky
Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ...
Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...
Králik v plnke
Králika rozdelíme na porcie a osolíme. Žemle namočíme do mlieka. Slaninu a cibuľu pokrájame na...
Šumavská kapsa
Do hrubších kotliet urobíme nožom kapsu, osolíme ich a okoreníme. Na plátok slaniny položíme plátok...
Výborné pečené jahňacie stehienko
Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom...
Tatranský guláš
Pridávam pár receptov na guláš a na konci pridám ten, čo najčastejšie varím v prírode.
Vyprážaný moravský rezeň s vlašským šalátom
Plnka na rezne: Vyšľahané vajcia zmiešame so slaninou a šunkou. Opečieme na panvici na tuhšiu praženicu....
Šumavská hovädzia pečienka
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...
Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou
Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...
Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme
v mlieku...
Hovädzie bourguignon
Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...
Plnené kuracie závitky
Veľmi chutné jedlo, ktoré je vhodné vtedy, keď k vám príde návšteva.
Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom
Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka...
Kuracia roláda
Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového
kvetu, ...
Čardášové ragú
Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu...
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...
Pravý chlapský steak
Mäso očistíme, potrieme olejom a posypeme korením. Takto pripravený steak necháme odležať v chladničke 2...
Tartiflette - savojské zemiaky
Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...
Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.
Kuracie prsia v lístkovom cestíčku
Vhodné pre návštevy, môžeme podávať aj na sudeno, pri rôznych oslavách.
Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...
Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.
Hovädzie na pive
Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...
Kuracie stehná obaľované v slanine
Cesnak nakrájajte na plátky a dajte ho pod kožu stehien, posoľte, obaľte slaninou a ukladajte...
Ananásové kuracie prsia
Na dno zapekacej misy poukladáme na plátky nakrájané maslo. Na maslo dáme plátky oravskej slaninky a...
Kuracia pečienka v anglickej slanine
Podávam to ako predjedlo, alebo len tak k vínku. Je to jednoduchý, ale výborný...
Kuracie prsia plnené mozzarellou a sušenými paradajkami
Kuracie prsia okoreníme a osolíme, prekrojíme na polovicu po dĺžke ako taštičku. Do takto pripravenej...
Zbojnícky guláš
Kocky slaniny popražíme. Keď pustia tuk a zbelejú pridáme posekanú cibuľu a cesnak.
Pikantná kapustnica
Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom, podľa potreby prilejeme vodu, pridáme posekanú cibuľu, ...
Uhliarske zemiaky
Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ...
Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...
Králik v plnke
Králika rozdelíme na porcie a osolíme. Žemle namočíme do mlieka. Slaninu a cibuľu pokrájame na...
Šumavská kapsa
Do hrubších kotliet urobíme nožom kapsu, osolíme ich a okoreníme. Na plátok slaniny položíme plátok...
Výborné pečené jahňacie stehienko
Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom...
Tatranský guláš
Pridávam pár receptov na guláš a na konci pridám ten, čo najčastejšie varím v prírode.
Vyprážaný moravský rezeň s vlašským šalátom
Plnka na rezne: Vyšľahané vajcia zmiešame so slaninou a šunkou. Opečieme na panvici na tuhšiu praženicu....
Šumavská hovädzia pečienka
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...
Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou
Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...
Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku...
Hovädzie bourguignon
Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...
Plnené kuracie závitky
Veľmi chutné jedlo, ktoré je vhodné vtedy, keď k vám príde návšteva.
Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom
Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka...
Kuracia roláda
Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, ...
Čardášové ragú
Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu...
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...
Pravý chlapský steak
Mäso očistíme, potrieme olejom a posypeme korením. Takto pripravený steak necháme odležať v chladničke 2...
Tartiflette - savojské zemiaky
Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...
Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.
Kuracie prsia v lístkovom cestíčku
Vhodné pre návštevy, môžeme podávať aj na sudeno, pri rôznych oslavách.
Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...
Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.