Sviečková omáčka

redakcia - fotkaredakcia, 5. februára 2010

Suroviny

0,5 kg
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
3 zrnká




Postup

  1. 1

    Najprv na oleji urestujeme zeleninu, na ktorú nasypeme hŕstku cukru. Miešame, kým cukor skaramelizuje a potom zmes preložíme do zapekacej misy. Urestujeme na kúsky nakrájanú slaninu a pridáme k nej osolené a okorenené mäso.

  2. 2

    Medzitým do misy k zelenine pridáme 1/2 kl horčice, koliesko citrónu, korenia a asi hrnček vývaru. Potom na to položíme mäso, prikryjeme a dáme piecť do rúry do zmäknutia. Podlievame.

  3. 3

    Potom už stačí len vybrať korenie, nakrájať mäso, rozmixovať zeleninu, vzniknutú omáčku chvíľu povariť a nakoniec pridať smotanu.

Diskusia k receptu

Vymazať
js9mxd
Moja manželka nemôže smotanu tak robím sviečkovú aj bez nej, vôbec to nevadí. Aj mäso som skúšal všeliaké od hovädziny až po divinu je to jednoducho paráda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia