AJ tento recept bol už niekedy v štyridsiatych rokoch posledného storočia minulého tisícročia uverejnený v Slovenskej kuchárke. Je to trochu iný spôsob prípravy kuracieho Zobraziť celý popisAJ tento recept bol už niekedy v štyridsiatych rokoch posledného storočia minulého tisícročia uverejnený v Slovenskej kuchárke. Je to trochu iný spôsob prípravy kuracieho mäsa. Pre autentickosť som ponechal mäkčeň v slove guláš. Dnes už spravidla máme kurčatá očistené, vypitvané a s odrezanými nohami (behákmi), len na vidieku platí aj úvod tohto textu.
porcií
Postup
-
1
Kurence očistíme, vypitvame, umyjeme, nohy a krk odrežeme, rozkrájame a osolíme.
- 2
Na rajnici roztopíme údenú slaninku s bravčovou masťou. Keď je slanina sklenená, dáme na ňu zapeniť na drobno rozsekanú cibuľu. Potom pridáme červenú papriku, rozkrájané kurence a necháme dusiť. Občas podlejeme polievkou z drobkov.
- 3
Rajčiaky ponoríme do vriacej vody, olúpeme, pokrájame na kocky a zbavíme jadier. Zelenú papriku a feferóny (kto nerád ostré, feferóny vynechá) očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Dáme aj s rajčiakmi ku kurčatám dusiť. Zemiaky olúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme tiež ku kurčatám.
- 4
Keď je všetko mäkké, zalejeme kyslou smotanou, necháme zovrieť a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Feferonky dávam do obidvoch jedál,ale max.2 a to mám rada "ostré" Nebude treba hasičov?
bozulka - mne sa tiež vidia dve veľké kurčatá na 5 porcií veľa, ale kedysi mali zrejme iné zvyky..:-)
to je stara pravda ze ked to viac krat zohrejeme , bude to vzdycki lepsie! (to je tak lebo je tam smotanka)
PRETO LUDIA ROBILI MNOHO A NA CELY TIZDEN
A to uz sa tak nerobi .