Postup
-
1
Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme červenú papriku, nakrájané mäso a za stáleho miešania opečieme.
- 2
Potom pridáme pretlačený cesnak, očistenú nakrájanú papriku, šampiňony, osolíme a za občastného premiešania prikryté dusíme vo vlastnej šťave asi 15 min. Pridáme rajčiaky nakrájané na kolieska a udusíme domäkka.
- 3
V troche studenej vody rozmiešame múku, pridáme smotanu, premiešame a vlejeme do mäsa. Chvíľu povaríme a dochutíme cukrom, citronovou šťavou a soľou. Kto má rád pikantnejšie doporučujem štipku ml. čili papričky alebo kajenského korenia. Ako príloha halušky alebo cestoviny
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu