Pikantný kurací paprikáš

orajnr - fotkaorajnr, 2. februára 2010

Suroviny

1 kg
100 g
2 ks
3 ks
3 ks
100 g
1 ks
1 lyžica
1 lyžička
2 dl
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme červenú papriku, nakrájané mäso a za stáleho miešania opečieme.

  2. 2

    Potom pridáme pretlačený cesnak, očistenú nakrájanú papriku, šampiňony, osolíme a za občastného premiešania prikryté dusíme vo vlastnej šťave asi 15 min. Pridáme rajčiaky nakrájané na kolieska a udusíme domäkka.

  3. 3

    V troche studenej vody rozmiešame múku, pridáme smotanu, premiešame a vlejeme do mäsa. Chvíľu povaríme a dochutíme cukrom, citronovou šťavou a soľou. Kto má rád pikantnejšie doporučujem štipku ml. čili papričky alebo kajenského korenia. Ako príloha halušky alebo cestoviny

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia