Balkánska sarma s klobásou a údeným mäsom

redakcia - fotkaredakcia, 8. januára 2010

Suroviny

50 g
200 g
300 g
1 hrnček
2 ks
1 ks
400 g
1 ks
200 g
2 ks
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájanú na kocky osmažíme a opečieme na nej nahrubo mleté mäso. Opečené mäso zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou, korením, ryžou, surovým vajcom, osolíme a plníme – balíme do sparených kapustných listov.

  2. 2

    Dno kastróla vymastíme olejom, dáme naň vrstvu kyslej kapusty, na kapustu nakladieme závitky, pridáme na plátky nakrájanú klobásu, plátky údeného mäsa, posypeme posekanou cibuľou a petržlenom a povrch prekryjeme celými kapustnými listami.

  3. 3

    Prelejeme vývarom alebo vínom a dusíme na miernom ohni alebo v rúre dve hodiny. Pol hodiny pred dopečením môžeme zaliať paradajkovoušťavou alebo jogurtom. Podávame s ryžou alebo chlebom.

Diskusia k receptu

Vymazať
murgaska
Ja robim velmi podobne,bez jogurtu a bez paradajkovej stavy a je to vyborne.Poradila mi tenio recept moja chorvatska priatelka.Rozhodne si ho vytlacim pre moju dceru.nech si precvici slovencinu....LOL




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia