Žitnoostrovský paprikáš zo sumca
			   Ladislav Fodor
šéfkuchár Wellness Hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 22. januára 2010
		   
		   šéfkuchár Wellness Hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 22. januára 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 kocka | 
                                                             | 
                                                    
| Tvarohové knedličky: | |
| 75 dkg | 
                                                             | 
                                                    
| 4-5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
K paprikášu uvaríme hustý perkeltový základ. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme vodu a varíme, pridáme červenú papriku, paradajku, rybací bujón a masox kocku.
- 2
 Pridáme nakrájaného sumca a dovaríme. Príprava knedličiek: vymiešame pretlačený tvaroh, nadrobno nasekaný čerstvý kôpor a vymiešaný žltok. Osolíme. K bielku pridáme štipku soli a vyšľaháme ho.
- 3
 Pomaly zamiešame s tvarohovým krémom a pridáme také množstvo krupice, aby sa dali formovať halušky. Necháme 10 – 15 minút odstáť a vyformujeme rovnako veľké knedličky, ktoré uvaríme v osolenej vode.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu