Žitnoostrovský paprikáš zo sumca

Ladislav Fodor
šéfkuchár Wellness Hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 22. januára 2010
Žitnoostrovský paprikáš zo sumca
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 ks
100 g
1 ks
500 g
1 ks
1 ks
200 ml
1 kocka
Tvarohové knedličky:
75 dkg
4-5 ks
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    K paprikášu uvaríme hustý perkeltový základ. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme vodu a varíme, pridáme červenú papriku, paradajku, rybací bujón a masox kocku.

  2. 2

    Pridáme nakrájaného sumca a dovaríme. Príprava knedličiek: vymiešame pretlačený tvaroh, nadrobno nasekaný čerstvý kôpor a vymiešaný žltok. Osolíme. K bielku pridáme štipku soli a vyšľaháme ho.

  3. 3

    Pomaly zamiešame s tvarohovým krémom a pridáme také množstvo krupice, aby sa dali formovať halušky. Necháme 10 – 15 minút odstáť a vyformujeme rovnako veľké knedličky, ktoré uvaríme v osolenej vode.

Diskusia k receptu