Žitnoostrovský paprikáš zo sumca
Ladislav Fodor
šéfkuchár Wellness Hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 22. januára 2010
šéfkuchár Wellness Hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 22. januára 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 200 ml |
|
| 1 kocka |
|
| Tvarohové knedličky: | |
| 75 dkg |
|
| 4-5 ks |
|
| podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
K paprikášu uvaríme hustý perkeltový základ. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme vodu a varíme, pridáme červenú papriku, paradajku, rybací bujón a masox kocku.
- 2
Pridáme nakrájaného sumca a dovaríme. Príprava knedličiek: vymiešame pretlačený tvaroh, nadrobno nasekaný čerstvý kôpor a vymiešaný žltok. Osolíme. K bielku pridáme štipku soli a vyšľaháme ho.
- 3
Pomaly zamiešame s tvarohovým krémom a pridáme také množstvo krupice, aby sa dali formovať halušky. Necháme 10 – 15 minút odstáť a vyformujeme rovnako veľké knedličky, ktoré uvaríme v osolenej vode.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu