Pšenová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 19. januára 2010
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 g
1 l
1 ks
1 ks
1 ks
20 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Mrkvu a petržlen uvaríme vo vode do mäkka. Pšeno tri krát obaríme horúcou vodou. Mrkvu a petržlen vyberieme a do vývaru pridáme pšeno s pokrájanými zemiakmi.

  2. 2

    Pokrájanú slaninku opražíme spolu s cibuľou, keď slanina pustí tuk posypeme múkou a zapražíme. Pridáme trochu vody, premiešame, a vlejeme do polievky.

  3. 3

    Pridáme pokrájanú uvarenú mrkvu a petržlen, posolíme, okoreníme a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

Vymazať
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
sorry, už som to zbadala. Proso je známejší výraz.
Vymazať
milina
Tu je asi omyl, -"posypeme múkou hladkou" veď múka obsahuje lepok a to celiatik nemôže papať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia