Slanina

Energia 3247 KJ
Kalórie 792,0 kcal39.6%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 85,30 g121.86%
* slanina - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je slanina

prazdny

Pečené zemiaky s cibuľou a slaninou

Bravčové mäso

Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska a...

prazdny

Dunajská fazuľa s paradajkami

Bezmäsité jedlá

Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme domäkka. Vodu zlejeme. V kastróle na masti osmažíme najemno nakrájanú...

prazdny

Tokáň starej mamy

Hovädzie mäso

Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme...

prazdny

Žitnoostrovský paprikáš zo sumca

Hlavné jedlá

K paprikášu uvaríme hustý perkeltový základ. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme vodu a varíme, ...

prazdny

Ražniči na plechu

Bravčové mäso

Sýte, pestré a chutné!

prazdny

Nočky so špenátom

Bravčové mäso

Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...

prazdny

Pšenová polievka

Bravčové mäso

Mrkvu a petržlen uvaríme vo vode do mäkka. Pšeno tri krát obaríme horúcou vodou. Mrkvu...

prazdny

Srnčie mäso na zelenine

Hlavné jedlá

Toto jedlo pripravujem veľmi rada pretože nie je náročné na prípravu a má ho rada celá ...

prazdny

Rezne naopak

Kuracie mäso

Ani sama neviem odkiaľ mám tento recept, ale je naozaj výborný.

prazdny

Slaninová knedľa s údeným mäsom

Bravčové mäso

Dve a pol žemle rozkrájame na kocky a polejeme 10 PL studeného mlieka. Na kocky nakrájanú...

prazdny

Rezeň pani kotolníkovej

Bravčové mäso

Z mäsa nakrájame plátky. Šampiňóny nakrájame na plátky, uhorky a slaninu na malé rezančeky.

prazdny

Bažant dusený s jablkami a ananásom

Hlavné jedlá

Očisteného bažanta prešpikujte slaninou, osoľte, potrite maslom, vložte do ohňovzdornej misy, podlejte vodou...

prazdny

Červená dusená kapusta

Bezmäsité jedlá

Chutná príloha k slovenským jedlám.

prazdny

Pizzové slimáčiky z lístkového cesta

Bravčové mäso

rozdelime cesto na dve časti. jednu odložim a pracujem s tou druhou.

prazdny

Hubové halušky

Bezmäsité jedlá

Sušené huby necháme hodinu odstáť vo vode. Potom túto vodu osolíme a huby v nej povaríme...

prazdny

Dusené obličky s ryžou

Bravčové mäso

Obličky pokrájame na menšie kúsky. Na kocky pokrájanú údenú slaninu rozškvaríme, pridáme olej a pokrájanú cibuľu,...

prazdny

Starosvetské zemiaky

Bravčové mäso

Podobné ako francúzske zemiaky

prazdny

Balkánska sarma s klobásou a údeným mäsom

Hovädzie mäso

Slaninu nakrájanú na kocky osmažíme a opečieme na nej nahrubo mleté mäso. Opečené mäso zmiešame s...

prazdny

Pochúťka zo sviečkovice a mletého mäsa

Hovädzie mäso

Mleté mäso vybalíme z bránice, prilejeme mlieko, vajcia, okoreníme a ochutíme rozpustenou slaninou...

prazdny

Bryndzovo– slaninové pirôžteky

Dezerty

Plát lístkového cesta rozkrájame na štvorčeky asi 7 x 7 cm a naplníme ich zmesou bryndze, ...

prazdny

Hovädzie na pive

Hovädzie mäso

Plátky mäsa nakrájajte na rezance a opečte na vyškvarenej slanine. Osoľte , okoreňte a duste...

prazdny

Kuracie stehná obaľované v slanine

Kuracie mäso

Cesnak nakrájajte na plátky a dajte ho pod kožu stehien, posoľte, obaľte slaninou a ukladajte...

prazdny

Ananásové kuracie prsia

Kuracie mäso

Na dno zapekacej misy poukladáme na plátky nakrájané maslo. Na maslo dáme plátky oravskej slaninky a...

prazdny

Kuracia pečienka v anglickej slanine

Bravčové mäso

Podávam to ako predjedlo, alebo len tak k vínku. Je to jednoduchý, ale výborný...

prazdny

Kuracie prsia plnené mozzarellou a sušenými paradajkami

Kuracie mäso

Kuracie prsia okoreníme a osolíme, prekrojíme na polovicu po dĺžke ako taštičku. Do takto pripravenej...

prazdny

Kurací koláč

Kuracie mäso

Ďalšia úprava hydinového mäsa, chutí dobre za tepla aj za studena.

prazdny

Zbojnícky guláš

Bravčové mäso

Kocky slaniny popražíme. Keď pustia tuk a zbelejú pridáme posekanú cibuľu a cesnak.

prazdny

Pikantná kapustnica

Bravčové mäso

Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom, podľa potreby prilejeme vodu, pridáme posekanú cibuľu, ...

prazdny

Pečený pstruh s rozmarínom

Hlavné jedlá

Pstruhy dôkladne očistíme, umyjeme a vysušíme.

prazdny

Uhliarske zemiaky

Bezmäsité jedlá

Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ...

prazdny

Žďárske jahniatko

Hlavné jedlá

Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...

prazdny

Králik v plnke

Hlavné jedlá

Králika rozdelíme na porcie a osolíme. Žemle namočíme do mlieka. Slaninu a cibuľu pokrájame na...

prazdny

Šumavská kapsa

Bravčové mäso

Do hrubších kotliet urobíme nožom kapsu, osolíme ich a okoreníme. Na plátok slaniny položíme plátok...

prazdny

Výborné pečené jahňacie stehienko

Hlavné jedlá

Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom...

prazdny

Tatranský guláš

Hovädzie mäso

Pridávam pár receptov na guláš a na konci pridám ten, čo najčastejšie varím v prírode.