Rezeň pani kotolníkovej

maarianna - fotkamaarianna, 11. januára 2010
4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
200 g
200 g
4 PL
4 PL
2 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mäsa nakrájame plátky. Šampiňóny nakrájame na plátky,uhorky a slaninu na malé rezančeky.

  2. 2

    Mäso prudko opečieme na oleji, vyberieme ho a do výpeku dáme orestovať ostatné suroviny. Potom suroviny vyberieme.

  3. 3

    Do výpeku dáme hladkú múku, vývar a maslo, rozmiešame na prírodnú šťavu. Do hotovej šťavy vložíme opečené mäso a ostatne orestované suroviny. Krátko podusíme na miernom ohni zastrekneme šľahačkou a dochutíme.

  4. 4

    Podávame posypané postrúhaným syrom. Ako prílohu použijeme dusenú ryžu, hranolky ,alebo varene zemiaky

Diskusia k receptu

akzin
vyskusala som ich a musim priznat, ze su naozaj dobre a chutili aj mojim synom. vdaka za typ
zelka
keby nebola taka pozdna doba dala by sa do varenia
spiegel
Hovädzí biftek s cibuľou (pre 4 osoby)
Suroviny: jedna malá hovädzia sviečková (môže byť aj falošná)
4 vajíčka
horčica
kečup
soľ, mleté čierne korenie
2-3 veľké cibule
dve lyžičky vegety

Postup: 1. Z mäsa nakrájame plátky, vyklepeme ich, posolíme, okoreníme a potrieme horčicou (nešetriť). Všetko je dobre urobiť deň, alebo aspoň pár hodín vopred.
2. Odležané mäso opečieme na prudkom ohni z každej strany, na mäso nasypeme pokrájané cibule spôsobom prepoliť a polovičky krájať na celé pásiky. (Variť by sa malo v ťažšom liatinovom hrnci, alebo na panvici s pokrývkou). Hrniec treba zakryť, stíšíť intenzitu varenia a nechať cibulu podusiť na mäse cca 15-20 min.
Podávať s volským okom a oblohou so zemiakov, kečupu a horčice.