4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mäsa nakrájame plátky. Šampiňóny nakrájame na plátky,uhorky a slaninu na malé rezančeky.
- 2
Mäso prudko opečieme na oleji, vyberieme ho a do výpeku dáme orestovať ostatné suroviny. Potom suroviny vyberieme.
- 3
Do výpeku dáme hladkú múku, vývar a maslo, rozmiešame na prírodnú šťavu. Do hotovej šťavy vložíme opečené mäso a ostatne orestované suroviny. Krátko podusíme na miernom ohni zastrekneme šľahačkou a dochutíme.
- 4
Podávame posypané postrúhaným syrom. Ako prílohu použijeme dusenú ryžu, hranolky ,alebo varene zemiaky
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Suroviny: jedna malá hovädzia sviečková (môže byť aj falošná)
4 vajíčka
horčica
kečup
soľ, mleté čierne korenie
2-3 veľké cibule
dve lyžičky vegety
Postup: 1. Z mäsa nakrájame plátky, vyklepeme ich, posolíme, okoreníme a potrieme horčicou (nešetriť). Všetko je dobre urobiť deň, alebo aspoň pár hodín vopred.
2. Odležané mäso opečieme na prudkom ohni z každej strany, na mäso nasypeme pokrájané cibule spôsobom prepoliť a polovičky krájať na celé pásiky. (Variť by sa malo v ťažšom liatinovom hrnci, alebo na panvici s pokrývkou). Hrniec treba zakryť, stíšíť intenzitu varenia a nechať cibulu podusiť na mäse cca 15-20 min.
Podávať s volským okom a oblohou so zemiakov, kečupu a horčice.