Kura na cigánsky spôsob

milan2 - fotkamilan2, 25. februára 2010
Kura na cigánsky spôsob
Foto: milan2

Tento recept mám z relácie Chuťovky z roku 2001, kde ho pripravovala Jana Kocianová. Keď som ho doma urobil, tak sme spolu s manželkou Zobraziť celý popisTento recept mám z relácie Chuťovky z roku 2001, kde ho pripravovala Jana Kocianová. Keď som ho doma urobil, tak sme spolu s manželkou skonštatovali, že by sa to mohlo kľudne volať "falošná kačka".

4 - 6
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
8 ks
12 plátkov




Postup

  1. 1

    Najprv si všetko pekne pripravíme: Kura naporcujeme na štvrťky, cibuľu nakrájame na kolieska, pripravíme si paprikovú vegetu - zmiešame olej, vegetu a sladkú mletú papriku, nastriháme si 4 štvorce z alobalu.

  2. 2

    Na alobal dáme 2 plátky oravskej slaninky, na to položíme štvrťku kuraťa, ktorú sme predtým poriadne potreli paprikovou vegetou, na to dáme pár koliesok cibule, 2 čili papričky a nakoniec ešte jeden plátok oravskej slaninky. Alobal uzavrieme a uložíme na plech. Pečieme v predohriatej rúre 1 hodinu, asi 15 minút pred dopečením alobal otvoríme, aby bolo kuriatko pekne chrumkavé.

  3. 3

    Ako prílohu môžeme podávať zemiaky, hranolky, ryžu, chlieb ale podľa mňa sú k tomu najlepšie české bramborové knedlíky.

Diskusia k receptu

milan2
martina 34: počkaj do podnelka a aj foto bude. Mám viac receptov, ktoré sem chcem dať, ale zatiaľ ich nedávam práve preto, že nemám foto. Toto jedlo som sa rozhodol urobiť na nedeľný obed, tak ho vyfotím a dám ho sem. A cez týždeň spravím niektorý deň na večeru študentské zemiačiky, tak aj tie už budú mať fotku. Fotky sú veľmi dôležité, lebo aj ja sa pristavím najprv pri tých receptoch, ktoré majú fotku, až potom pozerám podľa názvu.
milan2
No to je ten môj pokus o české bramborové knedlíčky.
milan2
A aj to veľmi dobre chutí. Síce je to trušku ťažšie s tou slaninkou, ale raz za čas to nemôže uškodiť.
milan2
@margareta29 : Som rád, že Ti chutilo. Ja som dnes robil "Moje plnené kura" podľa receptu, ktorý pridala @jerica a bolo to vynikajúce, vyskúšaj ho.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Vynikajúci recept. Doporučujem !!!
alena54
ked su k tomu kuriatku zemiakove knedliky hodila by sa aj dusena kapusta či?? ale receptik je fajne ukladam :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia