Recepty, kde je slanina
Uhliarske zemiaky
Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ...
Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...
Králik v plnke
Králika rozdelíme na porcie a osolíme. Žemle namočíme do mlieka. Slaninu a cibuľu pokrájame na...
Šumavská kapsa
Do hrubších kotliet urobíme nožom kapsu, osolíme ich a okoreníme. Na plátok slaniny položíme plátok...
Výborné pečené jahňacie stehienko
Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom...
Tatranský guláš
Pridávam pár receptov na guláš a na konci pridám ten, čo najčastejšie varím v prírode.
Vyprážaný moravský rezeň s vlašským šalátom
Plnka na rezne: Vyšľahané vajcia zmiešame so slaninou a šunkou. Opečieme na panvici na tuhšiu praženicu....
Šumavská hovädzia pečienka
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...
Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou
Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...
Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme
v mlieku...
Hovädzie bourguignon
Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...
Plnené kuracie závitky
Veľmi chutné jedlo, ktoré je vhodné vtedy, keď k vám príde návšteva.
Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom
Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka...
Kuracia roláda
Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového
kvetu, ...
Čardášové ragú
Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu...
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...
Pravý chlapský steak
Mäso očistíme, potrieme olejom a posypeme korením. Takto pripravený steak necháme odležať v chladničke 2...
Tartiflette - savojské zemiaky
Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...
Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.
Kuracie prsia v lístkovom cestíčku
Vhodné pre návštevy, môžeme podávať aj na sudeno, pri rôznych oslavách.
Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...
Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.
Kuracie prsia so špargľou, rajčinami a broskyňami
Recept od Jamieho, ktorý sme si troška pozmenili. Výsledok je veľmi chutný.
Pečená prekladaná divina
Jeden z najlepších receptov, ktoré sme si dovolili pre vás uvariť. Unikát.
Rybie ihly starého námorníka
Druhý z receptov, ktoré sa tešili mimoriadnej obľube medzi moreplavcami. Takto pripravené makrely ako keby...
Polievka, do ktorej sa zbláznil mimozemšťan
Pamätáte sa na francúzsku komédiu z roku 1981, keď Ufón Jacques Villeret sa tak zamiloval do...
Hostelové gule
Žemle pokrájame na drobné kocky. Pripravíme zmes: rozšľaháme vajíčka, mlieko, pridáme vegetu , ...
Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...
Vegetariánska krkovička na rozmaríne
Nie, nezbláznil som sa. Toto jedlo je určené pre všetkých. Aj pre dravcov, ...

Uhliarske zemiaky
Jedlo chudobných. Veľmi časté v českých horách, kde žili uhliari. Teda nie baníci, ...

Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...

Králik v plnke
Králika rozdelíme na porcie a osolíme. Žemle namočíme do mlieka. Slaninu a cibuľu pokrájame na...

Šumavská kapsa
Do hrubších kotliet urobíme nožom kapsu, osolíme ich a okoreníme. Na plátok slaniny položíme plátok...

Výborné pečené jahňacie stehienko
Mäsko si umyjeme a odblaníme. Prešpikujeme asi piatimi strúčikmi cesnaku, a polovičným množstvom slaninky. Potom...

Tatranský guláš
Pridávam pár receptov na guláš a na konci pridám ten, čo najčastejšie varím v prírode.

Vyprážaný moravský rezeň s vlašským šalátom
Plnka na rezne: Vyšľahané vajcia zmiešame so slaninou a šunkou. Opečieme na panvici na tuhšiu praženicu....

Šumavská hovädzia pečienka
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...

Divina na červenom víne s vynikajúcou omáčkou
Tento recept som si (na základe klasickej prípravy diviny na víne) postupne upravovala, až som...

Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku...

Hovädzie bourguignon
Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...

Plnené kuracie závitky
Veľmi chutné jedlo, ktoré je vhodné vtedy, keď k vám príde návšteva.

Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom
Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka...

Kuracia roláda
Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, ...

Čardášové ragú
Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu...

Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájame väčší plát, rozklepeme ho, potrieme cesnakom rozotreným so soľou, okoreníme, ...

Pravý chlapský steak
Mäso očistíme, potrieme olejom a posypeme korením. Takto pripravený steak necháme odležať v chladničke 2...

Tartiflette - savojské zemiaky
Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...

Pečené kura so slaninkou a plnkou
Upečte si kuriatko aj týmto spôsobom. Určite neobanujete a pochutíte si.

Kuracie prsia v lístkovom cestíčku
Vhodné pre návštevy, môžeme podávať aj na sudeno, pri rôznych oslavách.

Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...

Pravý banskoštiavnický guláš ala Arpi
Guláš, ktorý vám bude chutiť tak, ako žiaden iný. Určite vyskúšajte.

Kuracie prsia so špargľou, rajčinami a broskyňami
Recept od Jamieho, ktorý sme si troška pozmenili. Výsledok je veľmi chutný.

Pečená prekladaná divina
Jeden z najlepších receptov, ktoré sme si dovolili pre vás uvariť. Unikát.

Rybie ihly starého námorníka
Druhý z receptov, ktoré sa tešili mimoriadnej obľube medzi moreplavcami. Takto pripravené makrely ako keby...

Polievka, do ktorej sa zbláznil mimozemšťan
Pamätáte sa na francúzsku komédiu z roku 1981, keď Ufón Jacques Villeret sa tak zamiloval do...

Hostelové gule
Žemle pokrájame na drobné kocky. Pripravíme zmes: rozšľaháme vajíčka, mlieko, pridáme vegetu , ...

Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...

Vegetariánska krkovička na rozmaríne
Nie, nezbláznil som sa. Toto jedlo je určené pre všetkých. Aj pre dravcov, ...