Tokáň starej mamy

redakcia - fotkaredakcia, 26. januára 2010
4-6
porcie
20 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
200 g
2 ks
 zopár plátkov
3 ks
3 ks
1 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme na krájané hovädzie mäso a podusíme ho vo vlastnej šťave. Po polhodine pridáme bravčové mäso a po štvrťhodine teľacie mäso.

  2. 2

    Mäsovú zmes osolíme, opaprikujeme a podusíme vo vlastnej šťave (podľa potreby podlievame vodou). K zmäknutému mäsu pridáme nakrájanú papriku a po 10 minútach olúpané a nakrájané rajčiny.

  3. 3

    Nakoniec prilejeme osolenú kyslú smotanu, ktorú sme zmiešali s hladkou múkou a necháme zovrieť. Pred podávaním posypeme červenou paprikou a kúskami čerstvej zeleniny.

Diskusia k receptu