Špenátový nákyp so salámou

redakcia - fotkaredakcia, 1. februára 2010

Suroviny

1 škatuľka
100 g
150 g
30 g
1 ks
3 ks
100 ml
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mrazený špenát rozkrájame na menšie kúsky a necháme rozmraziť. Na horúcom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a rozškvaríme slaninu nakrájanú na kocky.

  2. 2

    Do rozmrazeného a odkvapkaného špenátu vmiešame cibuľu so slaninou, soľ, korenie, pretlačený cesnak, žĺtka a nakoniec tuhý sneh z bielkov.

  3. 3

    Polovicu zmesi rozotrieme do vymastenej a strúhankou vysypanej nákypovej formy, pokryjeme salámou nakrájanou na tenké rezance a navrch dáme druhú polovicu špenátovej zmesi.

  4. 4

    Zalejeme smotanou a v rúre zapečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia