Pečené zemiaky s cibuľou a slaninou

redakcia - fotkaredakcia, 29. januára 2010
4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
2 ks
3 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu olúpeme, nakrájame na kolieska a premiešame so zemiakmi.

  2. 2

    Slaninu pokrájame na malé kocky a zmiešame so zemiakmi a cibuľou.

  3. 3

    Okoreníme, navrch naukladáme maslo a pečieme domäkka a dozlatista.

Diskusia k receptu

Vymazať
anajka
Presne toto sme mali dnes na obed,pretože nám išlo na chuť jedlo bez mäska .Zemiaky som dala piecť samotné a až po polovine pečenia som pridala slaninku krásne prerastenú nakrájanú na plátky,cibuľu na polkolieska,cesnak na plátky preto aby neboli uplne rozpečené a aby mali svoju chuť výraznejšiu.Inak namiesto masla dávam domácu bravčovú masť.Vrelo odporúčam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia