Foto: komodor
Tento postup prípravy som vymyslel, aby bolo mäsko dôkladne prepečené. Aby sa pri viazaní nerozpadávalo, môžeme si pomôcť ihlicami na ražniči. Mäso nakrájame pridáme suroviny a Zobraziť celý popisTento postup prípravy som vymyslel, aby bolo mäsko dôkladne prepečené. Aby sa pri viazaní nerozpadávalo, môžeme si pomôcť ihlicami na ražniči. Mäso nakrájame pridáme suroviny a spojíme ihlicami. Potom môžeme mäso zviazať, aby pri pečení držalo pohromade.
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na plátky, okoreníme, osolíme a každý plátok potrieme roztlačeným cesnakom.
- 2
Oravskú slaninu a cibuľu nakrájame na plátky. Zoberieme pripravenú krkovičku a ukladáme ju so slaninkou a cibuľou na seba, týmto postupom:1 plátok mäsa, plátok slaninky, dva plátky cibule, plátok mäsa, slaninka a zase dva plátky cibule, až do spotrebovania všetkých surovín.
- 3
Keď máme všetko spotrebované, zoberieme špagát a mäso so slaninkou a cibuľou zviažeme dôkladne dohromady, aby dobre držalo pokope, posypeme rascou a dáme piecť do rúry. Počas pečenia podlievame čiernym pivom. Podávame so zemiakovou kašou, alebo s dusenou kapustou a knedľou. Ak náhodou zostane, tak s čerstvým chlebíkom nemá chybu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nemusí to byť zrovna 1,5 kg, ale robievam ju pri oslavách, tak preto som uviedol také množstvo. Najprv ju zviažem pozdĺžne cez stred a potom po krajoch. Určite sa nerozpadne.