Pečená krkovička netradične

komodor - bez fotkykomodor, 9. februára 2010
Pečená krkovička netradične
Foto: komodor

Tento postup prípravy som vymyslel, aby bolo mäsko dôkladne prepečené. Aby sa pri viazaní nerozpadávalo, môžeme si pomôcť ihlicami na ražniči. Mäso nakrájame pridáme suroviny a Zobraziť celý popisTento postup prípravy som vymyslel, aby bolo mäsko dôkladne prepečené. Aby sa pri viazaní nerozpadávalo, môžeme si pomôcť ihlicami na ražniči. Mäso nakrájame pridáme suroviny a spojíme ihlicami. Potom môžeme mäso zviazať, aby pri pečení držalo pohromade.

Suroviny

1,5 kg
300 g
5 strúčikov
2 ks
1 flaška




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na plátky, okoreníme, osolíme a každý plátok potrieme roztlačeným cesnakom.

  2. 2

    Oravskú slaninu a cibuľu nakrájame na plátky. Zoberieme pripravenú krkovičku a ukladáme ju so slaninkou a cibuľou na seba, týmto postupom:1 plátok mäsa, plátok slaninky, dva plátky cibule, plátok mäsa, slaninka a zase dva plátky cibule, až do spotrebovania všetkých surovín.

  3. 3

    Keď máme všetko spotrebované, zoberieme špagát a mäso so slaninkou a cibuľou zviažeme dôkladne dohromady, aby dobre držalo pokope, posypeme rascou a dáme piecť do rúry. Počas pečenia podlievame čiernym pivom. Podávame so zemiakovou kašou, alebo s dusenou kapustou a knedľou. Ak náhodou zostane, tak s čerstvým chlebíkom nemá chybu.

Diskusia k receptu

sbohemrozume
Krásný recepis, ale jen škoda že nemáš obrázek jak to vážeš, jestli uděláš závitek, nebo převážeš jako poštovní balík
babidka
no presne ! aj mne to vrta v hlave ...Toho maska je tam dost a tak si neviem predstavit ako sa to da zviazat bez toho aby sa mi to nerozpadlo .ako zavitok nie , uz z receptu je to jasne . ako sunku nie , to by sa nedalo .ako balik ? tiez sa mi zda , ze sa to rozpadne .
veronika353
Z 1,5kg krkovičky to už bude pěkný balík.Já jsem to pochopila tak, že se to sváže po délce a do pekáče položí na bok asi jako roláda. Múže to být dobré.
komodor
Ahojte
Nemusí to byť zrovna 1,5 kg, ale robievam ju pri oslavách, tak preto som uviedol také množstvo. Najprv ju zviažem pozdĺžne cez stred a potom po krajoch. Určite sa nerozpadne.
komodor
Ak sa bojíte, že sa rozpadne, tak mäso neodkrojte celkom, ale nechajte asi 0,5 cm neodkrojené. Keď to budete robiť už tretí krát tak Vám to už pôjde. Aj ja som ho po prvý raz celkom neodkrojil.
babidka
tak s tym , ze ten kraj nedokrojis sa mi to zda dobre . S tym sa uz manipulovat da a tak to skusim .mozno casom naberiem zrucnost ako hovoris a pojde to lahsie .
tinca
To sa vôbec nemusí robiť na výšku, ja to presne takto robím, že to naukladám do pekáča a na každý kúsok krkovičky dám to čo píše komodor,ale dôležitá je tam chuť čierneho piva. Ja mám tento recept z nejakého časopisu a je od Hany Hegerovej a je fakt výborný!!
komodor
Možné to je, ale potom nemôže byť taká šťavnatá ako keď je zviazaná dohromady. Niekedy to vyskúšam, ale myslím si, že mäso sa dosť spečie a bude suché.
komodor
Ahojte, pridal som Vám aj foto a napísal som, ako si môžete pri príprave pomôcť. Dúfam, že to stačí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia