Laznícke zemiaky

kimlo - fotkakimlo, 25. februára 2010
Laznícke zemiaky
Foto: kimlo

Jednoduchý a chutný recept na chlapské jedlo.

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

1,5 kg
300 g
100 g
1 ks
2 ks
150 g
3 ks
300 ml
podľa chuti
podľa chuti
1 PL




Postup

  1. 1

    V šupke uverené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Slaninku pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme posekanú cibuľu, orestujeme, pridáme nakrájanú klobásu a spolu popražíme.

  2. 2

    Na vymastený pekáč poukladáme vrstvu zemiakov, osolíme, okoreníme, na to opečenú klobásu, posypeme rozmrvenou bryndzou a naukladáme zase vrstvu zemiakov, ktoré tiež osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Nakoniec polejeme v mlieku rozšľahanými vajcami s roztlačeným cesnakom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 °C na 30-45 minút. Podávame s kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu

sjuz
Áno - presne to napadlo aj mne :))
2010
Super , mi tu v tropickom vyhnalove nemame brindzu tak sme spravili nasu variantu a prekladali sme to osmahnutym baklazanom a fetou
2010
sorry uz pisem ako hotentot dufam ze to mama nevidi ,
Brindza ...jaj, to by som dostal varechou
barborao
jednoznacne vyskusam, mam v zasobe bryndzu aj domacu klobasku :)
luckaprima
Kimlo, tak skvelá foto, že nie je možné to zavrieť a neurobiť ich ihneď.
smejkad
Akurát robím, tipujem, že tá teplota je 190 stupňov, áno?
redakcia
@smejkad (4.5.2025 11:14)

Áno, teplota 190 °C je uvedená pod úvodnou fotografiou, preklep v texte sme opravili. Peknú nedeľu prajeme.
smejkad
Ďakujem, každopádne výborné jedivo, mali sme s chrenovou cviklou