Foto: bertice
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle sú známe jedlo, ja som skúsila inú náplň. Špenát Zobraziť celý popisJedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle sú známe jedlo, ja som skúsila inú náplň. Špenát inak nemám rada, ale takto mi chutil a na tanieri nezostal ani kúštik jedla.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme zemiaky v šupe, najlepšie deň predom.Potom studené olúpeme a pomelieme, pridáme vajce, troška soli a spolu s múkou urobíme zemiakové cesto na noky.
- 2
Na rajnicu si dáme rozškvariť nakrájanú slaninku, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme .
- 3
Do menšieho hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s troškou cukru.Až sa odparí voda, necháme vychladnúť. Do vlažnej kapusty dáme trocha kopru a pomiešame.
- 4
Z cesta urobíme valček a z neho ukrajujeme kúsky, ktoré plníme špenátovou plnkou/ špenát, soĺ a prelisovanýcesnak/, uzavreme a vyrobíme valčeky.Dáme variť do vrelej vody/ osolenej/, keď nočky vyplávu, vytiahneme von a necháme odkvapkať na sito. Na tanieri polejeme slaninkou s cibuľou, pridáme kopček kapusty s koprom. Kto drží diétu alebo pre deti možme slaninu vynechať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu