Nočky so špenátom

bertice - fotkabertice, 20. januára 2010
Nočky so špenátom
Foto: bertice

Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle sú známe jedlo, ja som skúsila inú náplň. Špenát Zobraziť celý popisJedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle sú známe jedlo, ja som skúsila inú náplň. Špenát inak nemám rada, ale takto mi chutil a na tanieri nezostal ani kúštik jedla.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
10 dkg
1 ks
1/4 ks
1 strúčik
1 ks
2 g
1/4 kg
2 g
10 dkg




Postup

  1. 1

    Uvaríme zemiaky v šupe, najlepšie deň predom.Potom studené olúpeme a pomelieme, pridáme vajce, troška soli a spolu s múkou urobíme zemiakové cesto na noky.

  2. 2

    Na rajnicu si dáme rozškvariť nakrájanú slaninku, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme .

  3. 3

    Do menšieho hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s troškou cukru.Až sa odparí voda, necháme vychladnúť. Do vlažnej kapusty dáme trocha kopru a pomiešame.

  4. 4

    Z cesta urobíme valček a z neho ukrajujeme kúsky, ktoré plníme špenátovou plnkou/ špenát, soĺ a prelisovanýcesnak/, uzavreme a vyrobíme valčeky.Dáme variť do vrelej vody/ osolenej/, keď nočky vyplávu, vytiahneme von a necháme odkvapkať na sito. Na tanieri polejeme slaninkou s cibuľou, pridáme kopček kapusty s koprom. Kto drží diétu alebo pre deti možme slaninu vynechať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia