Foto: matus113
Podobné ako francúzske zemiaky
5
porcií
porcií
75 minút
príprava
príprava
45-60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si nadrobno slaninku, na kolieska klobásku a necháme uvariť na tvrdo 4 – 5 vajíčok, ktoré potom nakrájame.
- 2
Ošúpané zemiaky nakrájame na plátky. Potom speníme slaninku v hrnci a pridáme vrstvu zemiakov, vajíčok a klobásky. Posolíme – opatrne.
- 3
Vrstvy zopakujeme 3 – 4 krát. Zalejeme mliekom a dusíme 45 minút až hodinku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
robil som to presne podla receptu a dusil na najslabsom plameni.
P.S:varenie je pre mna španielska dedina tak sa mi nesmejte :P
tak ako by som to mal nabuduce robit?
Francuzske zemiaky: zemiaky, smotana, syr Reblochon (je to syr z kravskeho mlieka, plesnovy). Ocistene zemiaky sa pedvaria, pokrajaju na kolieska a daju do pekaca, zaliat smotanou a na vrch sa dava syr, ale vela. V podstate celi bochnik, co je v priemere 450 g. Pre tych viac na maso sa moze pridat udeny losos a tiez sa moze dat osmazena cibula. Odporucam k tomu biele suché alebo polosladke vino. Takze nech su francuzske zemiaky francuzskymi. U nas doma sa nevaria "francuzske" ale SLOVENSKE alebo "TIE FAJNE ZEMIACIKY". A ked sa varia francuzske tak su FRANCUZSKE.