Starosvetské zemiaky

matus113 - fotkamatus113, 9. januára 2010
Starosvetské zemiaky
Foto: matus113

Podobné ako francúzske zemiaky

5
porcií
75 minút
príprava
45-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
4-5 ks
20-30 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame si nadrobno slaninku, na kolieska klobásku a necháme uvariť na tvrdo 4 – 5 vajíčok, ktoré potom nakrájame.

  2. 2

    Ošúpané zemiaky nakrájame na plátky. Potom speníme slaninku v hrnci a pridáme vrstvu zemiakov, vajíčok a klobásky. Posolíme – opatrne.

  3. 3

    Vrstvy zopakujeme 3 – 4 krát. Zalejeme mliekom a dusíme 45 minút až hodinku.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu