Rezne naopak

danka61 - bez fotkydanka61, 12. januára 2010

Ani sama neviem odkiaľ mám tento recept,ale je naozaj výborný.

20 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kus na osobu
20- 30  dkg
2-4  ks
 odhadom
 odhadom
2-3  ks




Postup

  1. 1

    Rezne naklepeme,osolíme a okoreníme podľa chuti.Múku zmiešame so strúhankou,vajcia vyšľaháme.Rezne obalíme v múke so strúhankou a potom vo vyšľahaných vajciach.Opečieme na oleji z oboch strán.

  2. 2

    Slaninu nakrájame na kocky a vyložíme ňou dno pekáča.Na slaninu poukladáme opečené rezne.Cibuľu nakrájame na plátky a dáme na rezne.Navrch dáme trochu slaniny a pečieme asi 20 až 30 minút.

  3. 3

    K rezňom podávame opekané zamiaky alebo zemiakovú kašu.

Diskusia k receptu

sovka62
Kuracie som ich ešte neskúšala. Robievam ich z hovädzieho mäsa, ktoré osolím a vyklepem v strúhanke, tak aby sa jej dostalo čo najviac do mäsa. Potom je postup skoro zhodný - vajcia, vypražiť, uložiť do pekáča (pridať sa môže čo komu chutí), podleje vývarom a upečie. Ak sa ponáhľam, stačí ich naukladať do tlakáča a podliať vývarom.
jaroslava31
Toto je recept, ktorý doniesol môj otec z Budapešti asi okolo roku 1975. Ako vedúci pracovník PR Reštaurácii urobil na ne normu ozaj z hovädziny a od vtedy sa začali u nás variť. Niekto ich volá aj karové rezne, lebo sa dajú pripraviť dopredu a potom po prehriatí podávať. Ale aj tak sú skutočne dobré. Mám ich rada a aj pri nich si na neho spomeniem. Bol to dobrý človek.
hannah22
výborné, robím ich už 40 rokov, v tlak.hrnci, ale pridávam lyžičku horčice,mleté korenie, ked nebolo kvalitné mäsko pomohla kuchta a zjedli ich aj deti.
nyja
ja to robím úplne presne ako píše sovka...tiež z hovädzieho a s rovnakým postupom, bežne v tlakáči. len dodám, že tú strúhanku mám v sáčku a rezne doň vkladám a klepem cez ten sáčok...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia