porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Plátky mäsa natenko naklepeme, osolíme, okoreníme a 15 minút necháme odpočinúť. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme vytlačenú, pokrájanú kapustu a dusíme asi 10 minút. Necháme troška vychladnúť. Odležané plátky mäsa potrieme horčicou, obložíme udusenou a vychladnutou kapustou a na kocky nakrájanou klobásou. Zvinieme do tvaru batôžteka, a zhora previažeme niťou. ( Neviem to ináč vysvetliť, ale vyzerá to ako váza :) takého tvaru približne). Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 minút do mäkka. Počas pečenia polievame vodou a výpekom. Upečené vyberieme a udržujeme teplé. Na výpeku opražíme múku, zalejeme vývarom, okoreníme , osolíme a zvaríme. Naporcované mäso prelejeme omáčkou.
- 2
Môžete podávať s čímkoľvek. S ryžou, zemiakmi na rôzne spôsoby a so zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu