Plnené bravčové batôžteky

kapitankalucka - bez fotkykapitankalucka, 14. februára 2010
4
porcie
50 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 plátky
2 ks
250 g
1 ks
2 PL
4 plátky
2 PL
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plátky mäsa natenko naklepeme, osolíme, okoreníme a 15 minút necháme odpočinúť. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme vytlačenú, pokrájanú kapustu a dusíme asi 10 minút. Necháme troška vychladnúť. Odležané plátky mäsa potrieme horčicou, obložíme udusenou a vychladnutou kapustou a na kocky nakrájanou klobásou. Zvinieme do tvaru batôžteka, a zhora previažeme niťou. ( Neviem to ináč vysvetliť, ale vyzerá to ako váza :) takého tvaru približne). Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 minút do mäkka. Počas pečenia polievame vodou a výpekom. Upečené vyberieme a udržujeme teplé. Na výpeku opražíme múku, zalejeme vývarom, okoreníme , osolíme a zvaríme. Naporcované mäso prelejeme omáčkou.

  2. 2

    Môžete podávať s čímkoľvek. S ryžou, zemiakmi na rôzne spôsoby a so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha