Jednoduché jedlo s prísunom vitamínu C. Pravdepodobne poznáte pod iným názvom. Je zaujímavé zistiť akým!
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, osolíme a uvaríme.
- 2
Kyslú kapustu trošku vyžmýkame, nakrájame a vložíme do hrnca so scedenými zemiakmi. Slaninku nakrájame na drobné kocky, opražíme, pridáme mletú červenú papriku a všetko vlejeme do hrnca so zemiakmi a kapustou. Dôkladne premiešame a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U nás uvarené lepšie povedané rovarené zemiaky sa za stáleho miešania zahusťujú hladkou múkou. A na tanieri sa urobí jamka do tej sa dáva buď cibuľka, alebo slaninka. A to sa u nás volá kuľaša/ už je na Vareche/.
Veľmi ma zaujímajú tieto staré slovenské jedlá a ich metamorfózy.
Do vymasteného pekáča sa navrstvia kyslá kapusta a uvarené zemiaky, navrch sa pomrvia škvarky a dá sa to zapiecť.