Kurča s lečom v alobale

Dezider Krištof
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 15. marca 2010
Kurča s lečom v alobale
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

4 ks
2 PL
30 g
2 ks
1 pohár
2 PL




Postup

  1. 1

    Očistené, umyté a osušené porcie kurčaťa posolíme, okoreníme, vložíme na panvicu s horúcim olejom a pod pokrývkou opekáme z oboch strán 1/4 hodiny.

  2. 2

    Potom vyberieme z panvice, zlejeme z nej časť oleja, na panvicu dáme slaninu pokrájanú na kocky a kolieska cibule, opražíme, vmiešame rajčiakový pretlak, lečo, rozotretý cesnak so soľou a dobre podusíme.

  3. 3

    Zmes rozdelíme na 4 plátky alobalu, pridáme opečené porcie kurčaťa, alobal dobre uzavrieme, vložíme na panvicu a v stredne vyhriatej rúre pečieme 1/2 hodiny.

Diskusia k receptu

marlen
to lečo bude na kašu. neekologické, toľko smažiť, variť a ešte aj pecť. a ešte ten alobal. voľakedy som nemohol v družine jesť kvôli alu príborom, teraz sa ním kazí už aj jogurt!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia