Pochuťka na ihle

peter64 - fotkapeter64, 16. apríla 2010

Tento recept pochádza od môjho švagra.

Suroviny

400 g
400 g
200 g
100 g
4 ks
150 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Morčacie a kačacie prsia umyjeme, osušíme papierovým obrúskom, nakrájame na kocky a posypeme grilovacím korením.

  2. 2

    Pečeň umyjeme, odstránime, šľachovité časti a nakrájame na približne rovnaké kúsky. Slaninu pokrájame na kocky, zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska, huby očistíme.

  3. 3

    Pripravené suroviny striedavo napichujeme na dlhšie špízove ihly alebo špajde.Jednotlivo zabalíme do alobalu, ktorý sme z vnutornej strany potreli olejom a horčicou. Vložíme na plech do vyhriatej rúry a pri teplote 190°C pečieme 30 až 40 minút. Po dokončení opatrne rozbalíme a podávame s pikantným dresingom a so šalátom, pripadne s chlebom. Tento recept môžeme použiť aj vonku na grile. Na tento recep sa dá použiť rozličné druhy mäsa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia