Foto: piglin
6
porcií
porcií
75 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Zemiaky uvaríme a roztlačíme. Pridáme olej, jogurt, soľ, kvások, múku a vypracujeme polotuhé cesto - pridávame mleiko podľa podtredy. Cesto necháme vykysnúť asi hodinu.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a dáme do vyhriatej rúry na 170°C na 5 minúť predpiecť.
- 3
Na predpečené cesto rozotrieme smotanu, v ktorej sme rozmiešali cesnak. Cibuľu a šunku/slaninu nakrájame na väčšie kocky, a posypeme povrch koláča. Dopekáme asi 25 minúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu