Slaný kysnutý koláč s cibuľkou a šunkou

piglin - fotkapiglin, 15. apríla 2010
Slaný kysnutý koláč s cibuľkou a šunkou
Foto: piglin
6
porcií
75 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
3 PL
1 dl
1/2 kocky
1 lyžička
1 lyžička
1/2 kg
Plnka:
2 ks
2 strúčiky
10 dg
2 ks




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Zemiaky uvaríme a roztlačíme. Pridáme olej, jogurt, soľ, kvások, múku a vypracujeme polotuhé cesto - pridávame mleiko podľa podtredy. Cesto necháme vykysnúť asi hodinu.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme a dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a dáme do vyhriatej rúry na 170°C na 5 minúť predpiecť.

  3. 3

    Na predpečené cesto rozotrieme smotanu, v ktorej sme rozmiešali cesnak. Cibuľu a šunku/slaninu nakrájame na väčšie kocky, a posypeme povrch koláča. Dopekáme asi 25 minúť.

Diskusia k receptu

zdezda
no to je super kalorická bomba, prečo to, čo je takéto dobré, nie je vraj zdravé:-)), už som si ho dala do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia