Kuracie rezne pod jablkovou perinou

arwen789 - fotkaarwen789, 14. marca 2010
Kuracie rezne pod jablkovou perinou
Foto: arwen789

Receptík na chutný a celkom rýchlo urobený obed ;-)

4
porcie
30 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
4 plátky
2 ks
4 plátky




Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať. Každý rezeň potom obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán.

  2. 2

    Rezne poukladáme na pekáč a zalejeme výpekom. Na každý rezeň položíme plátok údenej slaniny a jablka. Pripravené mäso podlejeme vodou tak, aby bolo ponorené v šťave, ale jablká a slanina už nie. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 200 °C na 20 až 25 minút.

  3. 3

    Potom rezne vyberieme a na každý položíme plátok tvrdého syra a dáme ešte na 5 minút zapiecť. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia