Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.
10
porcií
porcií
180 minút
príprava
príprava
120 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Všetky zložky dvakrát zomelieme na mäsovom mlynčeku, ochutíme koreninami a soľou, pridáme vajcia, trochu múky a dôkladne premiešame.
- 2
Na pomastený pekáč rozložíme šál, potrieme ho surovým hašé a zrolujeme napevno pozdĺžne.
- 3
Pekáč vložíme do vodného kúpeľa a v stredne teplej rúre varíme 2 hodiny. Voda v kúpeli musí stále vrieť. Odparenú vodu sústavne dopĺňame. Hotovú paštétu necháme v teplej rúre a pred podávaním nakrájame na plátky. Je to chutné temer ako husacia pečeň.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu