Pečeňová paštéta na údenársky spôsob

cokomilka - fotkacokomilka, 3. marca 2010

Konzumuje sa s chlebom alebo zemiakmi. Veľmi chutné severofrancúzske jedlo.

10
porcií
180 minút
príprava
120 minút
na 175 °C

Suroviny

400 g
400 g
300 g
2 ks
3 ks
1 strúčik
1 ks




Postup

  1. 1

    Všetky zložky dvakrát zomelieme na mäsovom mlynčeku, ochutíme koreninami a soľou, pridáme vajcia, trochu múky a dôkladne premiešame.

  2. 2

    Na pomastený pekáč rozložíme šál, potrieme ho surovým hašé a zrolujeme napevno pozdĺžne.

  3. 3

    Pekáč vložíme do vodného kúpeľa a v stredne teplej rúre varíme 2 hodiny. Voda v kúpeli musí stále vrieť. Odparenú vodu sústavne dopĺňame. Hotovú paštétu necháme v teplej rúre a pred podávaním nakrájame na plátky. Je to chutné temer ako husacia pečeň.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia