Jelenie závitky so šípkovou omáčkou

gittka - fotkagittka, 27. marca 2010

ako obmenu môžeme použit aj hovädzie mäso

6
porcií
40 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
omáčka:




Postup

  1. 1

    mäso nakrájame na rezne,rozklepeme a potrieme korením.necháme odležat 1-2dni.

  2. 2

    potom každý plát potrieme roztlačeným cesnakom,priložíme slaninu,mierne osolíme a stočíme do závitku.závitky prudko opečieme a dáme do pekáča.pomastíme,podlejeme vodou a dáme prikryté alobalom piect do trúby(1,5-2hod.)potom odokryjeme a necháme dopiect.

  3. 3

    šípková omáčka: korenovú zeleninu ako na sviečkovú orestujeme a dusíme do mäkka.pridáme korenie na divinu,velkú lyžicu šípkového džemu a varíme.rozmixujeme a pridáme smotanu.omáčku dochutíme. podávame s knedlou.dobrú chut

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka už sa mi zbiehajú slinky! Odkladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia