Opitý zajac

gittka - fotkagittka, 15. marca 2010

opitý je z piva,ale jedáci budú určite milo prekvapení

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
0,5 l
1 KL
1 KL
2 hlavičky
15 plátkov
1 kg
5 plátkov
1 ks




Postup

  1. 1

    zajaca rozporcujeme a uložíme na vymastený pekač.pozakrývame ho anglickou slaninou.z piva,soli,rasce a roztlačeného cesnaku spravíme marinádu,ktorú vylejeme na zajka.prikryjeme a dáme piect na 70min.odokryjeme dopečieme do ružova.

  2. 2

    príloha:uvaríme zemiaky,scedíme vodu a popučíme.slaninu pokrájame a vyškvaríme.pridáme cibulu.opražíme do sklovita a pridáme zemiaky.

  3. 3

    dobrú chut!!!

Diskusia k receptu

sovka62
Anica, keď zajac tak je poľný. Ten domáci sa volá králik. Ja určite nezoženiem ani jedno ani druhé, ale myslím si, že ak oderiem kura z kože, bude to tiež dobré.
oblizprst
Mám zajačika v mraziaku, dobrá inšpirácia k Veľkej noci! Ďakujem Gittka.
gittka
zajac je domaci a pre sovku62:možno by si ani nevedela čo papkáš,iba ak podla kostičiek
gittka
sovka prepač,ja som miesto nezoženiem čítala nezožeriem
maruna
Ja mám podobný recept s červeným vínom a je vynikajúci. Určite sa s receptom podelím.
nocho
TENTO RECEPT ZATIAľ VEDIE V KVALITE JE TO NEBO V PUSINKE
peter64
ukladám do svojej kk nabudúce vyskúšam ale namiesto zajaca použijem kurča lebo zajaca ani králika nemám a 180kč za kg v obchode nedám
peter64
ešte jedná otázka pivo môže byť aj tmavé alebo musí byť svetle




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia