Tento recept je môjho manžela, ktorý ho aj pripravil. Je vášnivý rybár, preto ryba v akejkoľvek podobe má u nás vždy miesto. Máme radi Zobraziť celý popisTento recept je môjho manžela, ktorý ho aj pripravil. Je vášnivý rybár, preto ryba v akejkoľvek podobe má u nás vždy miesto. Máme radi jeho špecialitky, ktoré sú chutné a dobré.....
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 1 ks |
|
| 1 kg |
|
| 100 - 150 g |
|
| 1 - 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 4-5 strúčikov |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| trocha |
|
| 200 - 300 ml |
|
| 150 ml |
|
| 250 ml |
|
| Príloha: | |
|
|
|
Postup
-
1
Rybu, my sme použili zubáča, naporcujeme a nasolíme. Do misy si očistíme zemiaky, ktoré nakrájame na kolieska, cibuľu nakrájanú na rezančeky, údenú slaninu takisto na rezančeky, klobásu prekrojíme pozdĺžne a nakrájame. Pridáme soľ, korenie, nasekaný cesnak, gulášové korenie a všetko spolu dobre premiešame.
- 2
Bylinky môžeme pridať podľa vlastnej chuti, ale treba dbať na to, aby sa nezabila chuť ryby.
- 3
Na plech, alebo pekáč naukladáme časť z premiešanej zmesi, na ktorú naukladáme rybu a nakoniec navrstvíme zostatok zmesi. Navrch dáme plátky masla a podlejeme buď pivom, alebo vínom (záleží ako máte radi). Prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry približne na 20 minút.
- 4
Vyberieme z rúry skúsime či sú zemiaky mäkké, ak áno rozhabarkujeme smotanu s mliekom, nalejeme na zemiaky a dáme ešte zapiecť na 5 - 10 min. Podávame s chlebom, bagetkou.....
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









diki