Recepty, kde je šalotka
Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní
Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...
Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú...
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...
Pirohy s dubákovou plnkou
Pirohy: Pripravíme cesto z múky, vajec a oleja,
necháme chvíľku odstáť, potom vyvaľkáme
na tenké pláty....
V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté
Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode
a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky.
Filety rozkrojíme na 2 rovnaké...
Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami
Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme,
osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice.
Pripravíme plnku – hriankový...
Krevety v omáčke s nádychom stredomoria
Rýchle, chutné, nenáročné... malá spomienka na letné dni.
Rizoto s plodmi mora
Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu
arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút....
Quiche s morskými plodmi
Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového
cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...
Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...
Tekvica so žemľovou knedľou
Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme
nadrobno a na masle opečieme. Primiešame
k pečivu spolu s vaječným...
Kohút na víne - Coq au vin
Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom
rozhodne nešetríme, nakoľko od neho...
Utopenci z mletého mäsa
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou,
paprikou, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou...
Kôprovka s hovädzími plátkami pre švagra Luxiho
Klasika aj slovenskej kuchyne. Tento variant som pripravil na objednávku mojeho
švagra, ktorý za „morom“,...
Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou
Recept od Martina Korbeliča
Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi
Recept od Martina Korbeliča
Kuracia roláda s cuketou a mozzarellou + bonusové zemiačiky
Pečivo natrháme na malé kúsky a nasucho opražíme na panvici (alebo v rúre). Dať do misky...
Špargľové košíčky s mozzarellou
Z masla, múky, troch žĺtkov a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme ho natenko...
Bravčové kotlety so zeleninou
Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta...
Grilovaný hovädzí pupok s pečenou mrkvou, marinovanou cibuľkou a salsou verde
Recept od Martina Záhumenského
Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme
z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme
nakrájanú mrkvu, bylinky,...
Divinová terina s marinovanými feferónkami
Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu...
Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom
Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na
horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme
odpariť alkohol.

Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní
Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...

Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú...

Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...

Pirohy s dubákovou plnkou
Pirohy: Pripravíme cesto z múky, vajec a oleja, necháme chvíľku odstáť, potom vyvaľkáme na tenké pláty....

V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté
Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky. Filety rozkrojíme na 2 rovnaké...

Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami
Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice. Pripravíme plnku – hriankový...

Krevety v omáčke s nádychom stredomoria
Rýchle, chutné, nenáročné... malá spomienka na letné dni.

Rizoto s plodmi mora
Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút....

Quiche s morskými plodmi
Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...

Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...

Tekvica so žemľovou knedľou
Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...

Kohút na víne - Coq au vin
Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho...

Utopenci z mletého mäsa
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou, paprikou, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou...

Kôprovka s hovädzími plátkami pre švagra Luxiho
Klasika aj slovenskej kuchyne. Tento variant som pripravil na objednávku mojeho švagra, ktorý za „morom“,...

Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou
Recept od Martina Korbeliča

Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi
Recept od Martina Korbeliča

Kuracia roláda s cuketou a mozzarellou + bonusové zemiačiky
Pečivo natrháme na malé kúsky a nasucho opražíme na panvici (alebo v rúre). Dať do misky...

Špargľové košíčky s mozzarellou
Z masla, múky, troch žĺtkov a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme ho natenko...

Bravčové kotlety so zeleninou
Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta...

Grilovaný hovädzí pupok s pečenou mrkvou, marinovanou cibuľkou a salsou verde
Recept od Martina Záhumenského

Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky,...

Divinová terina s marinovanými feferónkami
Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu...

Šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom
Ananás obalíme v cukre a skaramelizujeme na horúcej panvici. Pridáme brandy a necháme odpariť alkohol.