Knedle z modrého syra s vlašskými orechmi a hruškou
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 8. februára 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 8. februára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Veku nakrájame na kocky. Nakrájanú šalotku opečieme na masle dozlatista. Pridáme k veke spolu s mliekom, vajíčkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a polovičkou syra. Ochutíme soľou a korením. Vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme s navlhčenými rukami knedličky. Varíme v osolenej vode na miernom ohni 15 minút.
- 2
Očistené hrušky nakrájame na mesiačiky. Na panvici zohrejeme cukor, pridáme hrušky a orechy, necháme skaramelizovať. Podlejeme troškou vody, aby vznikla sirupová konzistencia.
- 3
Hotové knedličky pri podávaní posypeme druhou polovičkou syra, pridáme hrušky, orechy a prelejeme sirupom.
Tiež knedle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu