Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 12. októbra 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní  Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
40 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme na plech, zakryjeme alobalom a v rozpálenej rúre pečieme domäkka pri 180 °C, vyberieme, rozmixujeme na hladké pyré s pridaním masla. Hotové prepasírujeme a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a medom.

  2. 2

    Očistený jelení chrbát sprudka opečieme na panvici zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a vložíme do rúry vyhriatej na 125 °C na 8–11 minút. Upečené vyberieme a necháme odpočinúť v alobale asi 5 minút.

  3. 3

    Garniz: Na panvici opečieme orechy, ktoré sme uvarili v sladkej vode, pridáme zelené fazuľky a hrozno. Zastrekneme vínnym octom a javorovým sirupom a ochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Hruškové čatní: Hrušky nakrájame na malé kocky, šalotku očistíme, nakrájame najemno a pražíme na olivovom oleji. Pridáme prvú polovicu nakrájaných hrušiek, biele víno, citrónovú šťavu, trstinový cukor, soľ a všetko spolu zvaríme takmer domäkka. Pred koncom pridáme druhú časť hrušiek, lístočky čerstvého tymianu, odstavíme a dochutíme. Môžeme pridať trochu čerstvého nakrájaného čili.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist