Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 12. októbra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
|
|
|
|
|
|
Tekvicové pyré: | |
1 kg (alebo hokaido) |
|
130 g |
|
2 PL |
|
10 g |
|
|
|
|
|
|
|
Garniz: | |
12 g |
|
15 g |
|
6 g |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
Hruškové čatní: | |
250 g |
|
35 g |
|
40 g |
|
25 g |
|
50 ml |
|
7 g |
|
15 g |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme na plech, zakryjeme alobalom a v rozpálenej rúre pečieme domäkka pri 180 °C, vyberieme, rozmixujeme na hladké pyré s pridaním masla. Hotové prepasírujeme a dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a medom.
- 2
Očistený jelení chrbát sprudka opečieme na panvici zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a vložíme do rúry vyhriatej na 125 °C na 8–11 minút. Upečené vyberieme a necháme odpočinúť v alobale asi 5 minút.
- 3
Garniz: Na panvici opečieme orechy, ktoré sme uvarili v sladkej vode, pridáme zelené fazuľky a hrozno. Zastrekneme vínnym octom a javorovým sirupom a ochutíme soľou a korením.
- 4
Hruškové čatní: Hrušky nakrájame na malé kocky, šalotku očistíme, nakrájame najemno a pražíme na olivovom oleji. Pridáme prvú polovicu nakrájaných hrušiek, biele víno, citrónovú šťavu, trstinový cukor, soľ a všetko spolu zvaríme takmer domäkka. Pred koncom pridáme druhú časť hrušiek, lístočky čerstvého tymianu, odstavíme a dochutíme. Môžeme pridať trochu čerstvého nakrájaného čili.
Tiež jelení chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu