Bravčové koleno na červenom víne fotorecept
Foto: eruska25
Výborný obed, hlavne chlapi ho ocenia.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Koleno vykostíme, alebo kúpime už vykostené. Robila som len jedno.
-
2
Zvnútra osolíme, okoreníme, potrieme olejom a posypeme nasekaným rozmarínom.
-
3
Zviažeme špagátom do pôvodného tvaru.
-
4
Zeleninu nakrájame.
-
5
Koleno opečieme na panvici. Vyberieme ho a vo výpeku opečieme zeleninu, pridáme nové korenie, bobkový list, tymián, rozmarín, trochu cukru a orestujeme do tmavšej farby. Pridáme horčicu, víno a necháme odpariť. Potom prelejeme do pekáča, vložíme koleno, dolejeme vývar, prípadne vodu tak, aby koleno nebolo celé zaliate.
-
6
Vložíme do rúry a pečieme pri 150 °C 2,5 - 3 hodiny. Mäsko po upečení vyberieme, šťavu pomixujeme ponorným mixérom, ale najprv vyberieme guličky korenia a bobkový list.
-
7
Jedli sme s knedlíkom.
Diskusia k receptu