Bravčové koleno na červenom víne fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 15. októbra 2017 10:16
Ďalšie recepty »
Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept)Foto: eruska25

Výborný obed, hlavne chlapi ho ocenia.

6
porcií
20 min
príprava
180 min
na 150 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Koleno vykostíme, alebo kúpime už vykostené. Robila som len jedno.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zvnútra osolíme, okoreníme, potrieme olejom a posypeme nasekaným rozmarínom.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zviažeme špagátom do pôvodného tvaru.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu nakrájame.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koleno opečieme na panvici. Vyberieme ho a vo výpeku opečieme zeleninu, pridáme nové korenie, bobkový list, tymián, rozmarín, trochu cukru a orestujeme do tmavšej farby. Pridáme horčicu, víno a necháme odpariť. Potom prelejeme do pekáča, vložíme koleno, dolejeme vývar, prípadne vodu tak, aby koleno nebolo celé zaliate.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vložíme do rúry a pečieme pri 150 °C 2,5 - 3 hodiny. Mäsko po upečení vyberieme, šťavu pomixujeme ponorným mixérom, ale najprv vyberieme guličky korenia a bobkový list.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Jedli sme s knedlíkom.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist