Pečené koleno
Pečené koleno

Bravčové koleno na červenom víne fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 15. októbra 2017
Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept)
Foto: eruska25

Výborný obed, hlavne chlapi ho ocenia.

6
porcií
20 minút
príprava
180 minút
na 150 °C

Suroviny

2 ks (s kožou)
50 ml
2 ks
3 strúčiky
100 g
1 PL
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koleno vykostíme, alebo kúpime už vykostené. Robila som len jedno.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zvnútra osolíme, okoreníme, potrieme olejom a posypeme nasekaným rozmarínom.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zviažeme špagátom do pôvodného tvaru.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu nakrájame.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koleno opečieme na panvici. Vyberieme ho a vo výpeku opečieme zeleninu, pridáme nové korenie, bobkový list, tymián, rozmarín, trochu cukru a orestujeme do tmavšej farby. Pridáme horčicu, víno a necháme odpariť. Potom prelejeme do pekáča, vložíme koleno, dolejeme vývar, prípadne vodu tak, aby koleno nebolo celé zaliate.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vložíme do rúry a pečieme pri 150 °C 2,5 - 3 hodiny. Mäsko po upečení vyberieme, šťavu pomixujeme ponorným mixérom, ale najprv vyberieme guličky korenia a bobkový list.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Jedli sme s knedlíkom.

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Nie len chlapi. Vyborny rcp., aj ked ta omacka nie je moc fotogenicka :-), ale podla zlozenia a postupu to muselo byt ozaj vyborne. Este dobre, ze si napisala, ze vybrat bobkac, ja som raz zabudla a dost ho bolo citit v kremovej hubovej polievke, korenie by az tak nevadilo.

Pridaj komentár k receptu: