Pečené morčacie stehno
Pečené morčacie stehno

Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu

Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 18. januára 2018
Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 strúčik
5 lístkov
2 ks
300 ml
Pyré z kukurice:
800 g (čerstvá alebo mrazená)
200 g
2 strúčiky
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku. Stehno vcelku opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji, pridáme šalviu, očistené šalotky nakrájané na mesiačiky a podlejeme vývarom.

  2. 2

    Pripravenú morku dopečieme zakrytú v rúre rozohriatej na 175 °C asi 35 minút. Výpek z pečenia zredukujeme a zjemníme maslom, precedíme a odložíme bokom.

  3. 3

    Pyré z kukurice: Na olivovom oleji opražíme najemno nasekanú cibuľu spolu s cesnakom, pridáme kukuricu, zalejeme 1,5 litra vody, osolíme a okoreníme. Uvaríme domäkka, potom kukuricovú zmes scedíme a kukuricu rozmixujeme ponorným mixérom spolu s maslom (vodu z varenia dolievame podľa potreby). Kukuricové pyré ešte prepasírujeme cez sito.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: