Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu
Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 18. januára 2018
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 18. januára 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1 strúčik |
|
|
|
5 lístkov |
|
2 ks |
|
300 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Pyré z kukurice: | |
800 g (čerstvá alebo mrazená) |
|
200 g |
|
2 strúčiky |
|
|
|
50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku. Stehno vcelku opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji, pridáme šalviu, očistené šalotky nakrájané na mesiačiky a podlejeme vývarom.
- 2
Pripravenú morku dopečieme zakrytú v rúre rozohriatej na 175 °C asi 35 minút. Výpek z pečenia zredukujeme a zjemníme maslom, precedíme a odložíme bokom.
- 3
Pyré z kukurice: Na olivovom oleji opražíme najemno nasekanú cibuľu spolu s cesnakom, pridáme kukuricu, zalejeme 1,5 litra vody, osolíme a okoreníme. Uvaríme domäkka, potom kukuricovú zmes scedíme a kukuricu rozmixujeme ponorným mixérom spolu s maslom (vodu z varenia dolievame podľa potreby). Kukuricové pyré ešte prepasírujeme cez sito.
Tiež morčacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Myslim, ze to nebude zo suchej kukurice, lez z cerstvej, konzervovanej alebo mrazenej.
Áno, @Kukulienka71 má pravdu, kukurica použitá v recepte má byť čerstvá alebo mrazená. Ďakujeme za upozornenie, chybu sme opravili.