Tagliatelle s hubami shimeji fotorecept
Foto: zuzanka1367
Nič mimoriadne k tomuto receptu nepotrebujete, len navštíviť správnu predajňu a kúpiť tam 3 ingrediencie a do pol hodiny ste už spokojní po obede Zobraziť celý popisNič mimoriadne k tomuto receptu nepotrebujete, len navštíviť správnu predajňu a kúpiť tam 3 ingrediencie a do pol hodiny ste už spokojní po obede :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g (čerstvé) |
|
100 g |
|
2 ks (cibuľa) |
|
1 PL |
|
1-2 PL (sezamová pasta) |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2-3 naberačky |
|
|
Postup
-
1
Na prepustenom masle opražíme nakrájanú šalotku a pridáme huby. Pôjde to rýchlo, sú krehké a opražené sú naozaj za chvíľku. Posypeme čerstvým mletým korením a podľa chuti pridáme chili.
-
2
Teraz si môžete dať variť osolenú vodu na cestoviny. Ja som použila čerstvé, nesušené a tie potrebuju na uvarenie asi 3 minúty. Vtedy už máme huby do hnedasta opražené, omamne rozvoniavajú. Uvarené cestoviny nepreplachujeme, len ich hneď dáme na opražené huby. Pridáme tahini pastu, sójovú omáčku a vodu z cestovín. Premiešame a podľa potreby ešte doriedime vodou. Ak máte potrebu dosolíme a hneď aj podávame. Prípadne posypte petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu