Rezance s hubami
Rezance s hubami

Tagliatelle s hubami shimeji fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 23. februára 2018

Nič mimoriadne k tomuto receptu nepotrebujete, len navštíviť správnu predajňu a kúpiť tam 3 ingrediencie a do pol hodiny ste už spokojní po obede Zobraziť celý popisNič mimoriadne k tomuto receptu nepotrebujete, len navštíviť správnu predajňu a kúpiť tam 3 ingrediencie a do pol hodiny ste už spokojní po obede :)

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g (čerstvé)
100 g
2 ks (cibuľa)
1 PL
1-2 PL (sezamová pasta)
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
2-3 naberačky




Postup

  1. 1

    Na prepustenom masle opražíme nakrájanú šalotku a pridáme huby. Pôjde to rýchlo, sú krehké a opražené sú naozaj za chvíľku. Posypeme čerstvým mletým korením a podľa chuti pridáme chili.

    Tagliatelle s hubami shimeji (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz si môžete dať variť osolenú vodu na cestoviny. Ja som použila čerstvé, nesušené a tie potrebuju na uvarenie asi 3 minúty. Vtedy už máme huby do hnedasta opražené, omamne rozvoniavajú. Uvarené cestoviny nepreplachujeme, len ich hneď dáme na opražené huby. Pridáme tahini pastu, sójovú omáčku a vodu z cestovín. Premiešame a podľa potreby ešte doriedime vodou. Ak máte potrebu dosolíme a hneď aj podávame. Prípadne posypte petržlenovou vňaťou.

    Tagliatelle s hubami shimeji (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

jujoska
parada, celkom zaujimava kombinacia hub s tahini pastou, preco nie. Skor ma prekvapuje chili, nejako mi to k tymto chutiam nepasuje. Ale niekomu moze
afataga
Krasna fotka a isto aj vyborne jedlo, s chilli ja nemam problem, skor si tam neviem predstavit tu tahini pastu, aku to moze mat vyslednu chut, no ale kto neskusi, nedozvie sa :-)
mitzy
super! takéto jednoduché ale chuťovo bohaté cestoviny mám veľmi rada!
zuzanka1367
@jujoska , @dr , @stanci11 , @radox1 ,@mironi ,@afataga , @mitzy , všetkým Vám ďakujem za povšimnutie, šlo by to aj bez chilli, keď ja ho mám tak rada, houbičky sú z Lidla aj cestoviny čerstvé mi od nich chutia. No tú pastu treba odskúšať na nečisto :) či chutí... ja ju mám rada aj na sladko s medom do palaciniek, aj na slano. Tak ak sa Vám niekedy nebude chcieť stáť dlho pri sporáku, odskúšajte. Pekný deň Vám :)
haji
Těstoviny a huby jsou bezva kombinace, huby shimei jsem ještě nikdy neměla, musí být úžasné. Krásná fota, bezva jednoduchý a výborný receptík!